[ X ]
Breaking news30 Iunie 2017 10:50

Sandu: PAS nu va participa la dezbaterile privind modificare sistemului electoral, din mai multe motive

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va participa la dezbaterile privind modificarea sistemului electoral, ce vor avea loc astăzi la Parlament.

După cum comunică TRIBUNA, președinta PAS, Maia Sandu, a prezentat motivele pentru care formațiunea nu va merge la dezbateri: „Guvernarea și-a pus în plan, ca la sfârșitul zilei de muncă, să propună un consens larg asupra schemei de modificare a sistemului electoral. La discuțiile precedente au demonstrat că pe ei nu-i interesează părerea noastră și a Comisiei de la Veneția.

Ei se justifică printr-o falsă voință populară, susținând că oamenii vor acest lucru.

Sistemul mixt îi avantajează pe socialiști, nu este clar de ce democrații îl mediatizează atât.

Dacă aceste două formațiuni își duc până la îndeplinire planurile, vom avea un stat cu un regim totalitar. Să nu le dicteze nimeni nimic. Nu știm de ce PDM face jocul PSRM, dar știm că prin aceste metode vor să rămână și mai departe la guvernare”.

Maia Sandu susține că un regim dictatorial nu se va răzbuna doar politic, dar – și social. „Mulți astăzi nu-și pot spune preferințele politice, nu-și pot alege un program politic, nu pot veni la proteste, nu-și pot face treaba cu onoare. Merg cu tancul pentru a promova o nouă schemă de furt. Cu toții împărțim ideea că nu mai suntem nimic pentru ei”, a menționat politiciana.

Maia Sandu a reiterat că forțele societății trebuie să se mobilizeze pentru a nu le permite să-și ducă planurile la realizare. „Comisia de la Veneția a spus răspicat părerea despre acest proiect. A făcut și recomandările, de care guvernarea, desigur, nu va duce cont. Noi nu le vom face jocul. Nu vom participa astăzi la dezbateri și vă chemăm și pe Dvs. să nu participați la instaurarea acestui regim totalitar”, a spus Maia Sandu.

Menționăm că, astăzi, începând cu orele 16:00, la Parlament, va avea loc o nouă rundă de dezbateri pe marginea proiectului de modificare a sistemului electoral.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online