[ X ]
Breaking news26 Iunie 2017 11:06

Partidul Voința Poporului a lansat un apel către organele de drept. Iată despre ce e vorba!

Partidul Voința Poporului cere Guvernului R. Moldova dar și Ministerului Afacerilor Interne să protejeze și să asigure securitatea tuturor copiilor din țară, având în vedere un recent caz de violență din satul Tocuz, raionul Căușeni.

După cum comunică TRIBUNA, Elena Daranuța, consilier local în satul Tocuz, a povestit despre cazul în care primarul satului a bătut doi copii.

„Cazul l-am descoperit pe 13 aprilie, când Adrian nu mergea la școală, eu am întrebat în clasă  de ce nu vine la ore și copiii au răspuns că a fost bătut. Am mers acasă la el și mi-a zis că a fost bătut de primarul satului, pentru că a intrat într-o ogradă, cu un băiat, și au luat niște mere. Am mers la Poliție și ei au zis că au cedat cazul, pentru că nu dorea să se certe cu primarul satului. Nimeni nu a făcut nimic, oamenii din sat se tem, am fost sfătuită să fac public cazul”, a menționat ea.

Nicolae Gârbu, fondatorul Partidului Voința Poporului, a cerut organelor competente să facă dreptate în acest caz.

 „Am reacționat prompt, nu am putut să stăm indiferenți când e vorba despre maltratarea unor copii. Foarte mulți copii rămân fără părinți, care pleacă peste hotare, și desigur noi trebuie să luăm o atitudine în acest sens. Ne-a deranjat atitudinea organelor de drept. R. Moldova se află într-o criză, o criză morală, poate că de atitudine a funcționarilor care trebuie să protejeze cetățeanul simplu. Ne adresăm Procuraturii și MAI să își exercite atribuțiile conform legii, să asigure securitatea și integritatea persoanelor și a tinerilor, în special. Să facă dreptate în cazul acestor doi copii bătuți de către primarul din localitate”, a spus Gârbu.

Totodată, Partidul Voința Poporului a anunțat că va crea o platformă electronică specializate pe soluționarea problemelor cetățenilor din Republica Moldova.

Anastasia Borta

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online