[ X ]
Important25 Iunie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Mister X

Este pentru prima dată în cei aproape şase ani de când TRIBUNA este pe piaţa media a Republicii Moldova când s-a decis ca titlul „Omul săptămânii” să nu fie acordat nici unui politician. Aceasta pentru că săptămâna curentă a fost una ieşită din comun, care a scos în prim plan toată mizeria care se numeşte clasa politică din Republica Moldova.

Ce am văzut în această săptămână? O guvernare care o face pe prostul şi se face a nu înţelege ce mesaj i-a transmis Comisia de la Veneţia şi ce urmări grave pot surveni pentru Republica Moldova. O guvernare care şi-a trimis toţi emisarii vizibili cât de cât prin Europa ca, folosind imaginile de la întâlnirile cu diverşi oficiali europeni, să ne convingă că dracul nu e chiar atât de negru şi că se poate de mers mai departe în realizarea planurilor anunţate.

Ce am mai văzut noi în această săptămână? O opoziţie impotentă, pierdută printre ceştile de cafea servite cu ambasadorii şi postări sterile de pe facebook, incapabilă să propună soluţii în situaţia deplorabilă în care a ajuns Republica Moldova. O altă parte din pretinsa opoziţie s-a arătat preocupată de propria imagine, „şifonată” de structurile europene, care au „îndrăznit” să spună adevărul despre furtul miliardului. Încă o parte din pretinsa opoziţie s-a arătat mai preocupată de cele câteva congrese pe care urmează să le aibă decât de prezentul şi viitorul ţării, care se decide în aceste momente.

Ce am mai văzut noi în această săptămână? O justiţie aservită unor interese politice, politicieni indiferenţi, care şi-au căutat de propriile plăceri, uitând cu totul de ţară şi de cetăţeni, politicieni umflaţi în pene, chipul radios al cărora parcă spunea: „Doamne, ce frumos şi deştept sunt!” etc.

Cui să dai titlul „Omul Săptămânii” în aceste condiţii?! Nimănui! De aceea, am şi folosit numele convenţional Mister X. Desigur, am fi putut să nu completăm deloc această rubrică, dar atunci s-ar fi putut crea impresia că pur şi simplu nu am putut alege dintr-o mulţime de politicieni buni, ceea ce nu ar fi fost adevărat. De aceea, omul acestei săptămâni e Mister X şi sperăm din tot sufletul că pe viitor nu va mai trebui să apelăm la el la această rubrică.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online