[ X ]
Exclusiv19 Iunie 2017 15:00

Iurie Dârda despre plasarea în arest a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul liberal, Iurie Dârda a vorbit şi despre unele aspecte legate de plasarea în arest a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, care e şi prim-vicepreşedinte al PL.

„Nu cred că există om în Republica Moldova, care, punând mâna la inimă, nu ar recunoaşte că motivele plasării în arest a Primarului capitalei nu au nimic în comun cu acuzaţiile ce i se aduc. Toţi înţeleg (chiar dacă nu spun acest lucru) că Dorin Chirtoacă a devenit victima unor jocuri politice şi, la fel ca alţi colegi de-ai noştri, trebuie recunoscut, aşa cum a declarat oficial PL, deţinut politic. Cu toate rezervele pe care le am la acest capitol, sper, totuşi, că dreptatea va triumfa, Dorin  Chirtoacă va fi recunoscut nevinovat şi va putea reveni la îndeplinirea atribuţiilor sale”, a declarat el.

Deputatul a fost solicitat să comenteze şi afirmaţiile că problemele cu care se confruntă capitala după plasarea Primarului în arest ar fi de fapt acţiuni de sabotare puse la cale de PL. „Asta o pot spune doar acei ce urmăresc anumite interese politice, nu şi nişte oameni obiectivi, care pun preţ pe adevăr. Da, situaţia în oraş e mai complicată decât până la plasarea în arest a Primarului, căci Dorin Chirtoacă într-adevăr se implica personal mult în soluţionarea tuturor problemelor. Lipsa sa se resimte, dar, din câte cunosc, subdiviziunile Primăriei fac totul ca problemele ce apar să fie soluţionate. În situaţia creată, cea mai bună soluţie ar fi ca Primarul să-şi reia atribuţiile de serviciu şi noi sperăm că anume aşa şi se va întâmpla”, a declarat Iurie Dârda.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online