[ X ]
Important19 Iunie 2017 10:00

Cu ce s-au ocupat politicienii în weekend

În acest weekend, politicienii au fost mai pasivi, limitându-se la comentarii după avizul Comisiei de la Veneția privind modificarea sistemului electoral. Totodată, șeful statului a avut câteva întâlniri.

Revederea lui Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit sâmbătă cu profesorii și colegii de la Facultatea de Economie a Universității Agrare de Stat din Moldova,  după două decenii.

Conferința lui Candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a desfășurat o conferință de presă, sâmbătă, prin care a anunțat că vor vota modificarea sistemului de electoral, iar unul dintre motivele principale care stau la baza deciziei ține de schimbarea clasei politice.

Comentariu pe marginea deciziei Comisiei de la Veneţia

Președintele grupului parlamentar al popularilor europeni, Valeriu Ghilețchi, a făcut declarații de presă, unde a anunțat că, a fost o discuție destul de amplă în cadrul Comisiei de la Veneția. Potrivit lui, este foarte mult de lucru în privința implementării acestor recomandări tehnico-juridic. Totodată, a anunțat că va fi creat un grup de lucru ca să examineze foarte atent aceste recomandări și să găsească soluții pentru fiecare din ele.

Anunțul PAS pe marginea schimbării sistemului electoral

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a susținut o conferință de presă, sâmbătă, prin care a anunțat opinia Comisiei de la Veneția pe marginea schimbării sistemului electoral și riscurile iminente în caz de nerespectare a recomandărilor acesteia. Astfel, PAS a solicitat guvernării să ia în considerare avizul Comisiei de la Veneția și să renunțe la ideea de modificare a sistemului electoral. Potrivit membrilor PAS, Comisia de la Veneția a emis un aviz pe marginea acestui proiect și el este unul negativ, iar dacă guvernarea nu va accepta acest lucru, țara va avea de suferit atât pe interior, cât și exterior.

Dodon – în satul de baștină

Președintele RM, Igor Dodon, a participat duminică la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Căpșunelor și Mierii, care, tradițional, se desfășoară în satul natal al șefului statului – Sadova. A vizitat standurile unde mai mulți producători din localitate, au expus cele mai aromate și gustoase soiuri de căpșuni. Totodată, a anunțat că, începând de anul viitor, Festivalul va fi organizat sub patronajul său.

Decretul șefului statului

Șeful statului a semnat, cu prilejul Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, un Decret prin care a conferit distincții de stat unui grup de medici din diferite instituții medicale din țară, care s-au remarcat prin muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății, contribuție la perfecționarea procesului curativ-profilactic, înalt profesionalism.

Întâlnirea lui Sergiu Sîrbu

Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Sergiu Sârbu a fost două zile în Veneția, întâlnindu-se și comunicând cu mai mulți moldoveni. Potrivit lui, oamenii sunt „deschiși, cu suflet mare, care sincer își iubesc baștina și pe care nu-i interesează luptele politice de la Chișinău și au doar o singură dorință, ca acasă să fie pace, stabilitate, viața să fie mai bună și să aibă posibilitate să revină acasă!”.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online