[ X ]
Exclusiv19 Iunie 2017 06:30

Ce notă a luat Dorin Chirtoacă pentru cei zece ani de aflare în fruntea capitalei

„Cei 10 ani de mandat ai lui Dorin Chirtoacă în fruntea capitalei nici pe departe nu pot fi consideraţi uşori. Din contra, toate mandatele sale pot fi considerate extrem de dificile”, este concluzia unei analize politice a portalului TRIBUNA.

„Lupta politică continuă, care s-a dus la nivel republican, nu avea cum să nu afecteze şi capitala, soluţionarea multor probleme fiind blocată strict pe criterii politice. Elaborarea cadrului legislativ şi normativ, necesar pentru dezvoltarea capitalei, a fost tergiversată ani de-a rândul, astfel Primarul şi echipa sa fiind lipsiţi de pârghiile necesare pentru a interveni prompt şi a soluţiona multe din problemele grave ale capitalei, ale locuitorilor municipiului. Şi-au spus cuvântul şi tendinţele economice şi sociale care-şi făceau simţită prezenţa la nivelul ţării: reticenţa investitorilor dat fiind condiţiile de instabilitate politică, exodul masiv al populaţiei peste hotare; corupţia, birocraţia, tăinuirea impozitelor – toate acestea nu aveau cum să nu afecteze activităţile, situaţia generală din municipiul Chişinău”, notează sursa.

Potrivit acesteia, „nu în ultimul rând, eficienţa administrării capitalei a fost afectată şi de acţiunile uneori negândite până la capăt (cu evaluarea corectă a consecinţelor) ale Primarului şi echipei sale, de incompetenţa unor factori de decizie, precum şi de interese departe de cele ale municipiului şi ale cetăţenilor, care deseori au ieşit în prim plan”.

„Pe final, dacă ar fi să dăm o apreciere generală celor 10 ani ai lui Dorin Chirtoacă în fruntea capitalei, aceasta ar fi cam de nota 7 din 10. Acum, întrebarea este: Va reuşi Primarul să scape cu faţa curată din problemele pe care le are cu justiţia şi să-şi ducă mandatul la bun sfârşit sau nu? Pentru că de aceasta depinde şi dacă va reuşi să-şi îmbunătăţească sau nu nota pe care i-am dat-o mai sus”, se spune în materialul citat.

Notă: Varianta integrală a analizei politice poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online