[ X ]
Exclusiv17 Iunie 2017 09:00

Motivele pentru care PUN nu are organizaţii de femei și tineret!

Partidul Unității Naționale (PUN) are prevăzut în statut fondarea organizațiilor pe grupe (femei, tineret), însă deocamdată nu le-a creat.

Contactată de TRIBUNA, prim-vicepreședinta PUN, Ana Guțu a declarat că, ele statutar sunt și pot să fie create în orice moment.

Referindu-se la organizația de femei, Ana Guțu a declarat că partidul nu a prioritizat crearea acestei organizații.

„Aceasta este mai mult o cutumă deja în RM, fiindcă vin fonduri pentru diferite training-uri etc. pentru implicarea femeilor. Din amintirile mele referitor la activitatea acestor organizații atât la PL, cât și la PLR, în esență, pentru fortificarea partidului, ele nu prea aduc nimic. Asta este percepția mea personală. Aici, e în funcție de situaţia concretă – dacă vor adera foarte-foarte multe femei, normal vom crea aşa organizaţie, dar deocamdată astfel de mișcare, nu văd. Femeile sunt preocupate cu altceva și bine fac”, a precizat politiciana.

Cât privește organizația de tineret, Ana Guțu a menționat că, „deoarece Partidul „Dreapta” era un partid al tinerilor (vârsta medie la nivel de lideri era de 33 de ani), nu s-a considerat necesar să facă o organizație de tineret”. „Acum, în funcție de priorități și acțiuni (totuși vin parlamentarele), vom decide”, a spus ea.

Întrebată ce pregăteşte PUN pentru reprezentanții diasporei, dat fiind faptul că Partidul „Dreapta” se concentra pe acest segment, Ana Guțu a afirmat că, din păcate, formaţiunea, în conformitate cu legea partidelor, nu are dreptul să creeze filiale în exterior, dar mereu a privilegiat diaspora și atitudinea față de  dreptul de vot pe care trebuie să-l aibă aceasta.

TRIBUNA amintește: Partidul Dreapta a fuzionat cu Grupul de inițiativă privind constituirea PUN și a luat o nouă denumire – Partidul Unității Naționale.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online