[ X ]
Exclusiv17 Iunie 2017 06:00

(ACUM UN AN) Noua componenţă a CEC – votată de Parlament

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 17 iunie 2016.

Noua componenţă a CEC – votată de Parlament

Noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost votată de către Parlament. Astfel, noi membri ai CEC au devenit: Agrigoroae Veaceslav, Ciubotaru Rodica, Gafton Vasile, Gurduza Sergiu, Lebedinschi Maxim, Ciocan Iurie, Russu Alina şi Volentir Andrei. Al nouălea membru al CEC a fost desemnat de Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti – Șarban Vladimir. În aceeaşi zi, noua componenţă a CEC a depus jurămîntul în Parlament.

Legi importante – adoptate de Parlament

Parlamentul a adoptat mai multe legi importante, cum ar fi: Legea privind politica bugetar-fiscală pentru 2016, Legea privind statutul municipiului Chişinău, pachetul de legi cu privire la integritate etc.

Conferinţa comună a lui Andrei Galbur, Lazăr Comănescu şi Harlem Desir

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe al României, Lazăr Comănescu, dar și secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Desir, au susținut o conferință de presă comună în care s-au referit la vizita întreprinsă de cei doi oficiali străini în RM, dar şi la procesul de integrare europeană. În aceeaşi zi, cei doi oficiali străini au avut o întrevedere cu Speakerul Andrian Candu şi o întrevedere cu liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Întrevederea lui Nicolae Timofti cu Gerhard Reiweger

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit pe Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Austriei în Republica Moldova, cu reședința la București, Gerhard Reiweger, într-o vizită de sfîrșit de mandat. În cadrul întrevederii, Gerhard Reiweger a anunţat că ţara sa intenţionează să deschidă o ambasadă la Chişinău.

Briefing-ul lui Andrian Candu

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a susţinut un briefing, în cadrul căruia a vorbit despre rezultatele vizitelor de lucru efectuate în România şi Belgia.

Deputaţii PSRM au depus o moţiune privind demisia lui Iurie Chirinciuc

Deputaţii socialişti au înregistrat în Parlament o moţiune simplă prin care au cerut demisia ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc. În aceeaşi zi, Parlamentul a examinat altă moţiune simplă – privind demisia ministrului Apărării, Anatol Şalaru, dar aceasta nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Şedinţa Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

Premierul Pavel Filip a prezidat şedinţa Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit. În cadrul acestuia a fost prezentat un banner, plasat pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor, scopul căruia era de a-i ajuta pe cetăţenii Republicii Moldova să urmărească procesul de recuperare a banilor fraudaţi din cele trei bănci, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Şedinţă de lucru la Guvern

Problema asigurării agricultorilor cu resurse de apă calitativă şi suficiente pentru irigarea solurilor, a fost tema unei şedinţe de lucru convocată de Prim-ministrul Pavel Filip. La şedinţă au participat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, ministrul Mediului, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi conducătorii instituţiilor de profil.

Mesajul de condoleanţe al PDM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a făcut public un mesaj de condoleanţe în legătură cu asasinarea deputatei britanice Jo Cox, în timpul unei acţiuni de promovare a ideii că ţara sa trebuie să rămînă în Uniunea Europeană.

Sursa: Almanahul politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online