[ X ]
Exclusiv16 Iunie 2017 16:00

Iurie Dârda deschide parantezele despre retragerea liberalilor de la guvernare

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul liberal, Iurie Dârda a deschis parantezele despre retragerea liberalilor de la guvernare.

„Retragerea liberalilor de la guvernare a fost o consecinţă a unei stări de lucruri concrete (la ea, PL s-a referit la momentul potrivit şi nu cred că e cazul să mă repet), dar nu o cauză a destabilizării situaţiei. Lucrurile deviaseră de la normalitate şi, prin plecarea de la guvernare, noi, liberalii, au semnalat clar acest fapt. Sper că mesajul pe care l-am transmis prin această acţiune a fost perceput corect şi că au fost făcute concluziile de rigoare, care ar ajuta la revenirea la normalitate”, a declarat el.

Întrebat dacă PL ar fi gata să revină la putere dacă foştii parteneri de guvernare şi-ar revedea unele poziţii, Iurie Dârda a răspuns: „Nu se pune astfel problema şi noi nu o dată am demonstrat că nu punem condiţii reieşind din interesele pe care le avem la un moment dat. Noi punem problema prin prisma oportunităţii. Organul colegial de conducere al partidului a considerat inoportună aflarea noastră la guvernare în condiţiile ce s-au creat şi noi am implementat decizia respectivă. Apropo, spre deosebire de alte formaţiuni politice, în PL toate deciziile importante le ia anume organul colectiv de conducere. Dacă ne ghidam de anumite interese, atunci condiţionam ieşirea noastră de la guvernare. Dat nu am făcut-o, ceea ce demonstrează că nu a fost vorba de interese partinice sau personale, ci de o situaţie concretă, care se referea la întreaga ţară, care ne-a îngrijorat şi continuă să ne îngrijoreze enorm de mult”.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIUBNA pe parcursul zilei de mâine.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online