[ X ]
Important16 Iunie 2017 10:50

Avertisment dur al lui Igor Dodon pentru guvernare

Într-o postare pe blogul personal, Preşedintele Igor Dodon se referă la intenţia guvernării de a face o nouă reformă administrativ-teritorială.

„În 1999, o guvernare democrată a inițiat o reforma teritorial-administrativă antisocială, când au fost formate judeţele, din contul lichidării raioanelor. Acum, o altă guvernare democrată propune o reformă la fel de antisocială, prin care vrea să lichideze primăriile. Probabil e o etapă de pregătire de trecere, din nou, la județe. Președinția este categoric împotriva unor astfel de experimente teritoriale”, a scris şeful statului.

În continuarea mesajului, Igor Dodon este şi mai dur. „Voi deja ați închis școli și grădinițe, fără efecte pozitive. Reforma educației s-a transformat în dezastrul educației. La fel de dezastruoasă va fi și așa-numita reformă administrativă. Vor rămâne mii de oameni fără lucru, se vor crea dezechilibre și conflicte locale, pentru terenuri și întîietate. Calific această inițiativă a Guvernului ca fiind periculoasă și opresivă”, a scris Preşedintele.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online