[ X ]
Important15 Iunie 2017 10:00

(VIDEO) Înţelegere importantă la care a ajuns Renato Usatâi în Rusia

Grație eforturilor depuse de către Primarul de Bălți, Renato Usatâi, producătorii moldoveni vor avea o platformă de comerț în orașul Nijni Novgorod din Rusia. Despre acesta a anunțat Usatâi la finele întîlnirii cu autoritățile din regiunea Nijni Novgorod.

„Planificăm ca în acest an să realizăm proiectul Casa de comerț „Moldova” din Nijni Novgorod, despre care am discutat anul trecut în timpul semnării acordului cu guvernatorul orașului, Valerii Șanțev”, a declarat Renato Usatâi.

În acest context, el a subliniat faptul că, în general, vor fi expuse produse de larg consum, acestea fiind „produse de vinificație și produse alimentare, care sînt convins că vor fi pe placul locuitorilor din Nijni Novgorod, cu cel mai bun raport calitate-preț”.

„M-am adresat mai multor companii, unui număr de peste douăzeci, care au primit dreptul să exporte fructe, care au primit permisiunea „Rosselkhoznadzor” (Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia), unele companii vinicole au primit permisiunea „Rosspotrebnadzor”-ului (Serviciul Federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației)”, – a mai adăugat Renato Usatâi.

Mai mult decât atât, primarul de Bălți a atras atenția la atractivitatea economică a capitalei de Nord pentru antreprenorii ruși. Din spusele lui Usatâi, „orașul Bălți reprezintă o platformă destul de bună pentru companiile rusești care ar putea, inclusiv, să iasă pe piața Uniunii Europene”. „În acest sens, Zona economica liberă Bălți este un instrument destul de profitabil”, a conchis primarul de Bălți, Renato Usatâi.

Sursa: www.ru1.md

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online