[ X ]
Exclusiv15 Iunie 2017 16:00

Valeriu Ostalep: Am mare dubii că pe cetățenii Republicii Moldova îi deranjează propaganda rusească

Cunoscutul analist politic, Valeriu Ostalep consideră că proiectul privind combaterea propagandei ruse pe teritoriul Republicii Moldova, propus de PD, ar reprezenta o viziune doar a Parlamentului, nu şi a cetățenilor.

Solicitat de TRIBUNA, Ostalep a menţionat că acest proiect de lege sugerează că există doar un tip de propagandă – rusească. „Pe mine nu mă sperie această sau oricare altă lege, care îmi interzice ceva. În secolul XXI, tentativa și încercarea de a restricționa informațiile de orice gen, nu are nici o șansă, deoarece omul găsește sute de posibilități să privească ceea ce dorește”, a declarat el.

În același timp, analistul a vorbit despre conceptul de „propagandă”, care este stipulat în proiect. „Dacă în Republica Moldova există probleme cu propaganda, atunci e necesară o abordare mai largă. În primul rând trebuie să stabilim ce înseamnă propagandă, fiindcă în legislație nu există asemenea noțiune”, a spus el.

Totodată, Valeriu Ostalep a afirmat că proiectul de lege necesită o studiere detaliată, fiindcă „pare a fi vizibil unilateral”.

La întrebarea dacă acesta va afecta relațiile moldo-ruse, analistul a precizat că „pe ei nici nu-i va interesa dacă noi privim sau nu unele emisiuni”. „Dacă Parlamentul Republicii Moldova consideră că aceasta este o problemă, atunci ea trebuie abordată respectiv, adică mult mai global. Acest proiect de lege pare a fi vizibil unilateral. Am mare dubii că pe cetățenii Republicii Moldova îi deranjează propaganda rusească. Cred că adoptarea acestei legi va avea un efect slab sau nici unul”, a spus analistul.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online