[ X ]
Important15 Iunie 2017 09:30

Igor Dodon despre recomandările Comisiei de la Veneția: Se va încerca să se țină cont de cele...

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, cu care a discutat inclusiv despre proiectul de modificare a legislației electorale.

După cum relatează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei, Președintele țării a reiterat faptul că propunerea privind trecerea la sistemul electoral mixt va fi susținută de parlamentarii din PSRM în plenul Parlamentului, iar în ce privește recomandările Comisiei de la Veneția, „se va încerca să se țină cont de cele cu caracter juridic de îmbunătățire a proiectului propus”.

Totodată, Igor Dodon a afirmat că „orice abordare politică din partea experților sau recomandare de acest gen, nu va fi luată în calcul”.

De asemenea, șeful statului și-a exprimat „profunda îngrijorare și indignare vizavi de inițiativa legislativă de limitare a libertății de exprimare sub forma, așa-numitei, lupte cu inventata „propagandă”. Preşedintele țării a atenționat că „nu e prima încercare de acest tip, dar că de fiecare dată aceste tentative au primit obiecții și critici serioase, atît pe intern, cît și din partea comunității internaționale, în special de la Comisia Europeană, care în mod clar și-a exprimat dezacordul în raport cu astfel de inițiative”.

De asemenea, Igor Dodon a accentuat necesitatea urgentării aprobării celor trei legi care se referă la Autonomia Găgăuză și a specificat că personal va discuta cu deputații ca proiectele să fie adoptate de Parlament în cel mai scurt timp.

În ce privește subiectul transnistrean, Președintele Republicii Moldova  a reiterat poziția comună la nivel de stat, dar și disponibilitatea de a soluționa în termeni restrînși o serie de probleme cu care se confruntă cetățenii noștri de pe ambele maluri ale Nistrului.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online