[ X ]
Exclusiv15 Iunie 2017 09:00

(ACUM UN AN) Dezbateri publice privind demiterea lui Dorin Chirtoacă

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 15 iunie 2016.

Întrevederea lui Andrian Candu cu Christine Defraigne

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a avut, la Bruxelles, o întrevedere cu Președinta Senatului Regatului Belgiei, Christine Defraigne. În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte privind impulsionarea cooperării bilaterale între Parlamentul Republicii Moldova și Senatul Regatului Belgiei, prin instituirea unui format de colaborare la nivelul comisiilor de profil sau a grupului de prietenie. În aceeaşi zi, Andrian Candu s-a întîlnit cu Directorul general pentru politica de vecinătate și negocierile pentru extindere din cadrul Comisiei Europene, Christian Danielsson, dar şi cu Secretarul general al Serviciului European de Acțiune Externă, Alain Le Roy.

Prezentarea cărţii „Lecţia de politică”

La biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc prezentarea cărţii „Lecţia de politică”, scrisă de vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), Veaceslav Untilă. La eveniment au participat: conducerea PL, miniştri, deputaţi, scriitori, jurnalişti etc.

Raportul lui Dorin Chirtoacă

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi-a prezentat raportul de activitate la 9 ani de la preluarea mandatului. El a trecut pe scurt în revistă reuşitele, menţionînd că multe lucruri nu pot fi schimbate, deoarece bugetul este doar pentru supravieţuire.

Decizia Comisiei juridice a Parlamentului în cazul lui Iurie Ciocan

Comisiei juridică, pentru numiri şi imunităţi a Parlamentului a avizat pozitiv un proiect de hotărîre privind candidatura lui Iurie Ciocan în noua componenţă a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Iurie Ciocan a fost propus în locul lui Eduard Răducan, care şi-a retras candidatura.

Omagiul adus de politicieni lui Eminescu

Preşedintele Nicolae Timofti, conducerea şi activul PL, PSRM, alţi politicieni au depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău cu ocazia a 127 de ani de la trecerea lui în nefiinţă.

Dezbateri publice privind demiterea lui Dorin Chirtoacă

Consilierii municipali au organizat dezbateri publice privind demiterea Primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. În cadrul discuțiilor, s-a propus formarea unui grup de inițiativă care să desfășoare un referendum de demitere a Primarului.

Guvernul l-a eliberat din funcţie pe Mircea Maleca

Mircea Maleca a fost eliberat din funcţia de Director general al Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova în baza cererii de demisie. Anunţul a fost făcut astăzi de Premierul Pavel Filip. Şeful Cabinetului de miniştri a spus că anume el a solicitat această demisie, după apariţia informaţiilor despre presupusul conflict de interese în care s-ar fi aflat Mircea Maleca.

Guvernul a decis reducerea numărului instituţiilor cu funcţii de control

Cabinetul de miniştri a decis că numărul organelor cu funcţii de control va fi redus esenţial – de la 33 de instituții pînă la 11. De asemenea, s-a stabilit că vor rămîne şi 5 regulatori independenţi.

Sursa: Almanahul politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online