[ X ]
Important14 Iunie 2017 16:00

Acuzaţii grave în adresa grupului lui Iurie Leancă. E vizată o întreagă regiune!

Principalii oponenţi ai adoptării pachetului „legilor găgăuze” sunt cei din grupul parlamentar al ex-Premierului Iurie Leancă. Despre aceasta a declarat, în cadrul unei emisiuni la Eni Ay, deputatul democrat Nicolae Dudoglo.

El a explicat de ce timp de un an trei iniţiative legislative, elaborate de Adunarea Populară a Găgăuziei şi coordonate în cadrul grupului de lucru a Parlamentului şi APG, nu au fost adoptate.

Potrivit lui, iniţial problema era în deputaţii liberali, care blocau procesul de adoptare a unei decizii pozitive.

După ieşirea liberalilor din coaliţia de guvernare, în cadrul comisei juridice a Parlamentului, două din trei iniţiative ale APG au fost blocate de democraţi şi de deputaţii neafiliaţi.

În opinia lui Nicolae Dudoglo, acum să fie de acord cu opinia locuitorilor şi conducerii Găgăuziei, parlamentarilor le împiedică cei din „grupul Leancă”.

„Sunt unii deputaţi care nu doar că nu susţin… Ei consideră că, după adoptarea acestei legi, vor urma alţi paşi, care vor fi negativi pentru RM. Dar cei mai agresivi, care nu susţin deloc, sunt cei din grupul Leancă. Cu ei este greu de vorbit pe această temă sau să le explici. E greu să le demonstrezi că noi am avut republică, dar am fost de acord cu o  autonomie, am acceptat un compromis, şi avem dreptul nu doar de a ruga, ci de a cere păstrarea tuturor atribuţiilor Găgăuziei”, a menţionat politicianul.

Sursa: www.gagauzinfo.md

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online