[ X ]
Exclusiv12 Iunie 2017 10:27

Cum a fost week-end-ul politic. Cine şi cu ce s-a ocupat!

Week-end-ul a fost destul de agitat din punct de vedere politic. Cine şi cu ce s-a ocupat vedeţi în sinteza de mai jos.

Vlad Plahotniuc – la şedinţa tineretului democrat

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a participat la ședința Consiliului Național Politic al tineretului democrat. După ședință, liderul democrat s-a alăturat unui grup de bikeri, care era prin apropiere. El a dat o tură cu motocicleta.

Vasile Bâtca – la spartachiadă

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, a participat la spartachiada funcționarilor din sectorul pe care îl conduce. Evenimentul s-a desfășurat în incinta unui complex sportiv din orașul Căușeni, renovat graţie suportului financiar oferit de Minister.

Protestul împotriva votului uninominal

Societatea civilă a organizat un protest împotriva proiectelor de lege privind votul uninominal și mixt. La protest s-au alăturat și reprezentanți ai partidelor de opoziție – PAS, PPDA, PLDM și PN.

Acţiuni în susţinerea modificării sistemului electoral

La Edineț, Ialoveni și Cahul au loc acțiuni ale societății civile locale privind susținerea votului mixt. Acțiunile au fost iniţiate de o organizație neguvernamentală – „Inima Deschisă” și de președintele acesteia, Alexandru Mansurov.

Congresul partidului „Dreapta”

Partidul „Dreapta” a convocat un congres extraordinar în cadrul căruia delegații au luat act de demisia din funcția de Președinte al formaţiunii, a doamnei Ana Guțu. La congres, în funcția de Președinte executiv a fost ales Anatol Șalaru, iar în funcția de prim-vicepreședinte – Ana Guțu. Congresul a operat modificări la statutul partidului și s-a decis modificarea denumirii în „Partidul Unității Naționale” (PUN).

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online