[ X ]
Important11 Iunie 2017 15:00

Omul Săptămânii - Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova

Pavel Filip a avut o săptămână destul de încărcată, dar, totodată, şi destul de productivă.

Astfel, în debutul săptămânii, el s-a implicat în soluţionarea problemei evacuării deşeurilor din capitală şi efortul său s-a încununat de succes, astfel fiind prevenite serioase riscuri pentru sănătatea publică.

A urmat vizita în Belarus, în cadrul căreia Premierul nu doar a avut întrevederi cu conducerea acestei ţări, dar şi a transmis importante mesaje comunităţii de afaceri din această ţară. Aceste mesaje au fost cu atât mai importante, cu cât Belarus este un partener comercial extern de bază al Republicii Moldova.

Tot în această săptămână, Cabinetul de miniştri a aprobat poate cea mai importantă reformă – a Guvernului, care prevede reducerea substanţială a numărului de instituţii ale administraţiei publice centrale. Această reformă a fost demarată personal de Pavel Filip încă în aprilie 2016, ea constituind constant unul din subiectele cele mai discutate în perioada respectivă.

De asemenea, Pavel Filip s-a implicat în soluţionarea problemei abuzurilor faţă de copii, a purtat importante discuţii privind consolidarea relaţiilor bilaterale externe ale RM, a făcut multe alte acţiuni necesare şi de impact.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online