[ X ]
Important8 Iunie 2017 14:00

În Moldova ar putea apărea un megapartid unionist! Vezi detalii!

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, unul dintre liderii Mişcării de eliberare naţională, fondator al Partidului Unității Naționale, a spus, într-un interviu pentru www.oficial.md, că se dorește „realizarea unui singur partid unionist, puternic, deschis către societate, către nevoile și sugestiile cetățenilor”.

Șalaru a declarat, pentru sursa citată, că, în prezent, PUN și colegii unioniști din Moldova examinează și caută cea mai bună soluție juridică pentru unificarea polului unionist. „Negocierile cu partidul „Dreapta” merg foarte bine. Suntem în perioada de identificare a celor mai bune soluții juridice care să permită realizarea unificării”, a precizat politicianul.

Fostul ministru a subliniat că scopul lor „este realizarea fuziunii nu doar cu partidul „Dreapta”, dar și cu alte formațiuni unioniste, cu care „sperăm să începem cât mai repede negocierile, în vederea realizării unui singur partid unionist, puternic, deschis către societate, către nevoile și sugestiile cetățenilor”.

În cadrul interviului, Șalaru a spus că dezbinarea mișcării unioniste are motive atât interne, cât si externe. „Fără îndoială că, orgoliul, „rânza moldovenească”, de acum devenită proverbială, au jucat un rol important în această dezbinare. De asemenea, mișcarea unionistă a fost ținta unor infiltrări masive din parte neprietenilor noștri tradiționali. Cazul Iurie Roșca mi se pare cel mai elocvent”, a menționat el.

Anatol Șalaru speră și își dorește „ca proiectul unificării dreptei naționale să aducă la aceeaşi masă – atât vechii combatanți din Mișcarea de Eliberare Națională, cât și tinerii noștri atât de dezamăgiți de situația Republicii Moldova”. „Nu vreau să dau nume, pentru că sigur aș uita dintre ei și pentru mine toți sunt camarazi și îi respect la fel de mult”, a conchis fondatorul PUN.

Varianta integrală a interviului poate fi accesată pe www.oficial.md

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online