[ X ]
Exclusiv3 Iunie 2017 07:00

Inovaţie introdusă de un partid politic din Moldova. Organizaţii pentru...

Inițiatorul partidului politic „Voința Poporului”, Nicolae Gârbu consideră că partidele politice au nevoie de mai multe organizații decât se obişnuieşte să se constituie, de aceea în partidul nou creat vor fi organizații pe fiecare categorie a păturilor sociale.

Contactat de TRIBUNA pentru a afla mai multe detalii despre desfășurarea congresului de constituire a partidului, Nicolae Gârbu a declarat că „o să avem o adunare a grupului de inițiativă și o să ne determinăm în privința datei concrete”.

„Avem deja numărul necesar de cereri – avem peste 6000 mii de cereri, iar, conform legii, sunt necesare 4000. Dar noi trebuie să facem în așa fel ca să constituim legal toate organizațiile teritoriale”, a spus Gârbu.

În context, Nicolae Gârbu a menționat că, partidul „Voința Poporului” dispune de toate „componentele necesare pentru organizarea congresului”.

„Noi avem totul necesar pentru a desfăşura un congres. Dorim să desfăşurăm adunări și să constituim organizații în nu mai puțin de 20 de raioane. Aici este vorba de inițiativă, săptămâna viitoare o să avem o adunare a grupului de inițiativă și o să ne determinăm în privința datei concrete. Nu vrem să o facem în perioada iulie-august, fiindcă oamenii sunt plecați în concediu. O să invităm delegați de peste hotare, de la ambasade acreditate în RM, din alte formațiuni politice”, a declarat Nicolae Gârbu.

Totodată, el a afirmat că liderul noului partid politic va fi desemnat la congres, unde la fel se va decide și constituirea organizațiilor pe fiecare pătură socială.

„Noi avem mai mulți lideri, dar vrem să fim corecți în acțiuni, de aceea liderul partidului o să fie ales la congres. Nu vom merge pe filiera că persoana X este lider și trebuie să lucrăm toți la el, sunt mai mulți lideri, vrem să fim democrați. Avem în jur la 6000 de membri în cadrul partidului. Odată cu constituirea organizațiilor la nivel de raion, se constituie şi organizații pentru femei. Pe data de 18 vom avea conferința de constituire în municipiul Chișinău. Aici vom lua o decizie dacă constituim din start organizația de femei sau mai tîrziu. Cu siguranță o să avem organizație de femei, de pensionari, de veterani de război. Vor fi organizații pe fiecare categorie a păturilor sociale”, a precizat Nicolae Gârbu.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online