[ X ]
Breaking news2 Iunie 2017 11:16

(FOTO) El e învingătorul concursului pentru funcția de Agent guvernamental!

Comisia de selecție l-a declarat învingător la funcția de Agent guvernamental pe Oleg Rotari. Candidatura lui va fi înaintată Guvernului pentru desemnare, de ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

După cum comunică TRIBUNA, cu referire la un comunicat al Ministerului Justiției, Oleg Rotari are diplome de licență și master în drept, a făcut studii de filologie (germană – engleză). Potrivit CV-ului, el activează de aproape 5 ani ca jurist detașat la CtEDO. În perioada iunie 2008 – noiembrie 2009, Rotari a deținut funcția de consultant în direcția Agent guvernamental a Ministerului Justiției.

Conform legii cu privire la Agentul guvernamental, numirea în funcție va fi adusă la cunoștința Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO), prin intermediul Reprezentanţei Permanente a Republicii Moldova de pe lângă Consiliul Europei.

Oleg Rotari a promovat concursul cu un scor final de 9,5 puncte, potrivit Hotărârii Comisiei. Candidatul a susținut proba scrisă, interviul, testul de cunoaștere a limbilor oficiale ale UE.

Comisia de concurs a fost formată din 6 membri: Eduard Serbenco, viceministrul Justiției, Cristina Melnic, șefa direcției generale legislație, Ruxanda Revencu, șef-adjunct al direcției generale Agent Guvernamental, Aliona Medvețcaia, reprezentanta Cancelariei de Stat, Violeta Cojocaru, membra Consiliului Superior al Magistraturii și Vitalie Nagacevschi, avocat, președintele asociației obștești „Juriștii pentru drepturile omului”.

Amintim că, în perioada martie 2016 – aprilie 2017, funcția de Agent guvernamental a fost deținută de Marin Gurin. În octombrie 2016, el a fost detașat, prin hotărâre de Guvern, într-o misiune de asistență în Mali. Anterior, această funcție a mai fost ocupată de Lilian Apostol, Vladimir Grosu, Vitalie Pârlog și Vitalie Nagacevschi.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce rezultat credeţi că vor da protestele opoziţiei pro-europene?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online