[ X ]
Important23 Mai 2017 14:00

Deputat PL: Dorin Chirtoacă a fost în ultima perioadă victima unei campanii de diabolizare

„Pentru început, trebuie să o spunem deschis că Dorin Chirtoacă a fost în ultima perioadă victima unei campanii de diabolizare, care a urmărit două scopuri: 1) de a înlătura poate cea mai serioasă piedică ce stă în calea forțelor revanșarde ce-și doresc să pună din nou Republica Moldova pe masa Kremlinului; 2) de a sustrage atenția de la gravele derapaje antidemocratice și anticonstituționale la care se dedau de ceva timp cei ce fac interesele Rusiei în Moldova. Cu alte cuvinte, socialiștii au impus societății o temă de discuții falsă (ineficiența lui Dorin Chirtoacă) și, făcând mare tam-tam din aceasta, au promovat în spatele acestei perdele de fum interesele reale pe care le au”, scrie deputatul liberal, Iurie Dârda pe blogul său.

După cum informează TRIBUNA, liberalul  a explicat de ce au nevoie socialiștii de înlăturarea lui Dorin Chirtoacă din fruntea capitalei.

„Aduceți-vă aminte de Memorandumul Kozak când s-a încercat federalizarea Republicii Moldova. Atunci, se propunea să fie trei subiecți ai federației: Transnistria, Găgăuzia și Chișinăul. Și dacă la Comrat și Tiraspol, Moscova are lideri pe care-i controlează, iar mai nou are, în persoana lui Igor Dodon, și un Președinte controlabil, care e unica piedică în calea unei eventuale federalizări a țării (adeptul căreia este Igor Dodon)? Corect! Dorin Chirtoacă! Pentru asta a trebuit el diabolizat în ultimele luni, pentru asta s-a pus la cale referendumul de demitere a sa, pentru asta se regizează diverse scenarii cu scopul de a-i îndepărta pe locuitorii capitalei de Primar!, afirmă alesul poporului.

În opinia sa, în spatele acestor situații de scandal create artificial, Igor Dodon calcă în picioare Constituția, pregătind lovitura decisivă – federalizarea.

„Cred că e de datoria fiecăruia dintre noi să ne opunem planurilor diabolice pe care le țes forțele pro-Moscova pe la spatele cetățenilor. De aceea, noi, liberalii, am și venit cu inițiativa de a face această campanie de informare privind lucrurile bune făcute de Dorin Chirtoacă, privind aportul său real la dezvoltarea capitalei, care e cu totul altul decât cel „desenat” de socialiști. Și tot de asta am venit și cu inițiativa colectării semnăturilor pentru demiterea unui Președinte care-și bate joc de Constituție, de interesul național și care stă în spatele unor campanii ample de dezinformare a publicului, implementate cu scopul înlăturării din funcția de Primar a lui Dorin Chirtoacă, care e un pericol real pentru cei ce vor să dea țara definitiv pe mâna Moscovei”, conchide Iurie Dîrda.

TRIBUNA amintește: Acum câteva zile, Partidul Liberal a anunțat concomitent despre două campanii – una de informare a cetățenilor despre lucrurile bune făcute de Dorin Chirtoacă în cei zece ani de când e la cârma capitalei și una de colectare a semnăturilor pentru demiterea lui Igor Dodon din funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online