[ X ]
Breaking news19 Mai 2017 13:48

Reacția CEC vizavi de suspendarea procesului de organizare a referendumului local din Sîngera

În contextul discuțiilor, din ultimele zile, pe marginea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la suspendarea procesului de organizare și desfășurare, la 21 mai curent, a referendumului local în orașul Sîngera, municipiul Chișinău, instituția a venit cu câteva precizări.

După cum informează TRIBUNA, printr-un comunicat de presă, instituția a informat că, prin hotărârea sa din 2 mai 2017, CEC a suspendat procesul de organizare și desfășurare a plebiscitului în localitate.

„La baza acestei decizii a stat notificarea Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat despre abrogarea, în urma efectuării controlului suplimentar de legalitate, a deciziilor Consiliului orășenesc Sîngera privind inițierea și propunerea datei pentru desfășurarea referendumului local de consultare a opiniei cetățenilor referitor la amplasarea Centrului de gestionare a deșeurilor în extravilanul orașului Sîngera. Ulterior, la 16 mai 2017, Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a avut o întrevedere cu reprezentanți ai locuitorilor or. Sîngera (dna Burca Larisa și dl Cavcaliuc Fedosie), în cadrul căreia aceștia au fost informați despre aspectele legale ale deciziei de suspendare a procesului de organizare a referendumului, pînă la încheierea procedurilor de efectuare a controlului de legalitate asupra deciziilor autorităților administrației publice locale de la Sîngera”, se spune în comunicat.

Totodată, în contextul invitației adresate CEC –  de a participa la întrunirea cetățenilor din localitate, anunțată pentru data de 20 mai curent, Comisia își rezervă dreptul de a nu se implica în activități care, în opinia autorității electorale, poartă caracter politic.

„Comisia își reiterează disponibilitatea și deschiderea pentru toți alegătorii, inclusiv pentru cetățenii orașului Sîngera, municipiul Chișinău, vizavi de realizarea competențelor legale de organizare și desfășurare a alegerilor în Republica Moldova”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online