[ X ]
Exclusiv19 Mai 2017 06:00

OPINIE: Referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă va eşua, dat fiind absenteismul alegătorilor

Analistul politic, Arcadie Barbăroșie consideră că preconizatul referendum de demitere a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă va eşua dat fiind faptul că lumea este mult mai pasivă decât la alegeri. Despre aceasta el a declarat pentru TRIBUNA.

„În primul rând, eu nu cred că se va reuși să se adune atâta lume. De regulă, lumea nu iese la referendum, lumea este mult mai pasivă decât la alegeri și eu nu cred că va reuși acest referendum. Se adună semnături, însă să dea Domnul ca să fie adunate ele”, a spust analistul.

În context, Arcadie Barbăroșie a menționat că nu a votat niciodată pro sau contra lui Chirtoacă, dar a precizat că „acesta a avut toate pârghiile pentru a reuși în acești ani să întreprindă mai multe lucruri, pentru ca să nu apară acum problema referendumului”.

„Eu nu am votat nici pentru domnul Chirtoacă, nici contra. Dorin Chirtoacă nu a putut să promoveze anumite proiecte. Eu îl judec după ceea ce a făcut și ce nu a făcut. Am impresia că el a avut ocazia să facă mult mai mult. A avut pârghii și nu le-a folosit. Putea să facă parcări cu plată, însă nu a făcut nimic. A avut o tentativă, însă a fost o încercare proastă”, a spus el.

Totodată, analistul a adăugat că „există o persoană cu putere de decizie, care va lua o hotărâre în acest caz”, precizând că se referă la liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online