[ X ]
Breaking news19 Mai 2017 13:30

Oficial român: Republica Moldova trebuie să își consolideze angajamentul pro-european 

Cea de-a IV-a sesiune a Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova – România pentru Integrare Europeană a avut loc astăzi, la Chișinău.

După cum comunică TRIBUNA, Daniela Morari, vice-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a spus care sunt principalele subiecte, pe care le-au discutat în cadrul ședinței.

„Această Reuniune vine să sprijine Republica Moldova pentru a continua să  implementeze cu succes reformele pentru Integrarea în Uniunea Europeană. În această ordine de idei, am mai discutat mai multe subiecte –  armonizarea legislativă, lupta împotriva corupției, reforme în justiție, instruirea  magistraților, combaterea discriminării, agricultură, siguranța alimentelor,  consolidarea capacităților internaționale, etc.”, a menționat Morari.

Ana Birchall, ministrul delegat al României pentru afaceri europene, a accentuat că România va sprijini și, în continuare, parcursul European al Republicii Moldova.

„România, indiferent de situație, rămâne ferm angajată pentru susținerea Republicii Moldova, întru implementarea reformelor în parcursul european. Susținem  realizarea acestui obiectiv. Însă cel mai important este că Republica Moldova trebuie să își consolideze angajamentul pro-european  și să implementeze cu succes reformele necesare de pe parcursul european. Trebuie să realizăm  împreună un program  de cooperare și pentru viitor,  pentru că –  cooperarea și colaborarea comună este extrem de importantă,  astfel ca să ne putem  bucura de avantajele apropierii de Uniunea Europeană a Republici Moldova”, a spus ministra.

Anastasia Borta

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online