[ X ]
Important19 Mai 2017 16:00

Avocații lui Renato Usatîi: ,,Acesta este un conflict de interese. Cerem demisia procurorului și judecătorului!”

Procurorul Vitalie Busuioc nu poate să se ocupe de dosarul  lui Renato Usatîi, deoarece se află în conflict de interese. Despre aceasta sunt siguri avocații liderului ,,Partidului Nostru’’, care în ultima instanță au cerut retragerea lui Busuioc.

Astfel, potrivit spuselor lui Usatîi, Anatolie Istrate, acest procuror a fost unul dintre acuzatorii, care au venit cu decizia de a întrerupe procesul penal împotriva bancherului rus Gherman Gorbunțov. ,,În decizia de a întrerupe urmărirea penală, procurorul a vorbit și despre circumstanțele cauzei penale deschise împotriva lui Renato Usatîi’’, a spus Istrati.

,,Un alt motiv a fost și faptul că suspecții, care apar în acest proces, penal, dar ei sunt numai patru, au trimis o întreagă listă de plîngeri, în care au solicitat pedeapsa penală pentru persoanele, care, potrivit lor, sunt responsabile de falsificarea probelor în procesul penal. Am considerat că pentru examinarea obiectivă a procesului penal, instanța trebuie să îndeplinească retragerea”, – a spus Istrate.

Cu toate acestea, instanța a respins cerințele avocaților. Drept urmare, apărătorii au cerut, de asemenea, retragerea judecătorului Nicolae Corci. Potrivit lui Istrate, avocații au argumentat cererea lor, precum că Nicolae „Corci s-a expus deja o dată referitor la reclamațiile avocaților – despre clarificarea anunțării învinuirii” – a conchis Anatol Istrati.

Anterior, s-a anunțat că procurorul Lilian Bacalîm a închis dosarul penal, împotriva lui Gherman Gorbunțov. În același timp, în ciuda faptului că, potrivit legislației privind încetarea procesului penal, părțile trebuie să fie notificate în cel mai scurt timp posibil, iar Renato Usatîi, care în acest caz apare ca parte vătămată, i-a fost adus la cunoștință documentul doar peste trei luni, de la închiderea dosarului. Mai mult decît atît, printr-o coincidență stranie, cazul a fost închis după doar zece zile de la începerea unei cauze penale împotriva liderului ,,Partidului Nostru’’, în care el este acuzat de organizarea asasinării a lui Gherman Gorbunțov.

Sursa: www.ru1.md

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online