[ X ]
Important18 Mai 2017 17:00

(FOTO) Amintirile din copilărie ale lui Mihai Moldovanu

Ex-vicepremierul Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, a povestit, în cadrul proiectului www.curentul.md „Amintiri din copilărie”, dedicat Zilei Internaționale a Copiilor, care a fost cea mai memorabilă amintire din copilărie, dar și cum a fost copilăria copiilor săi.

„Sunt un copil crescut la sat. Or, în sat copilăria e altfel decât cea de la oraș. Fiecare copil, care cât de curând putea merge și deja cugeta, era deodată antrenat de către părinți la treburile casei, fie să aduci ceva din cămară, fie să aduci apă, fie să dai mâncare la animale. Dar și distracțiile, aici erau altfel. Pentru că eram mezinul, eram oarecum mai alintat decât restul fraților. Îmi aduc aminte că la acea vreme îmi plăcea foarte mult să meșteșugăresc și chiar să cos. Țin minte ziua când am tăiat „pestelca” mamei ca să-i cos unei păpuși găsită prin casă o rochie. Vă dați seama reacția mamei, era și de râs, și de plâns. Foarte des ne aminteam de acest moment”, își amintește Moldovanu.

Mihai Moldovanu a menționat că copilăria celor două fiice ale sale a fost una fericită.

„Nu pot să zic că a fost o copilărie perfectă din punct de vedere „logistic”. Când s-a născut Cristina eram încă tineri, locuiam la părinți, lucram nopțile ca să ne putem întreține. Cu toate acestea, am încercat să îi oferim maximum din tot ce puteam. Nu avea nici un an împlinit când am dus-o la mare și tot așa an de an. Avea cele mai frumoase haine și cele mai noi păpuși. Când a apărut Luminița, era o cu totul altă situație. Luminița a avut parte, la fel, de tot ce și-a dorit, inclusiv de atenția și dragostea noastră. Eu zic că au avut o copilărie fericită și ele pot să confirme asta”, spune liberalul.

Anastasia Borta

moldovanu1-e1495022202671 moldovanu2 moldovanu3-e1495022211206 moldovanu4 moldovanu5-e1495022217447 moldovanu6 moldovanu7 moldovanu-e1495022194674

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...