[ X ]
Important17 Mai 2017 16:51

Premierul Filip a făcut un experiment privind băuturile alcoolice. Iată ce a constatat!

Premierul Pavel Filip a realizat astăzi un experiment referitor la băuturile alcoolice care se vând în Republica Moldova și făcut mai multe constatări pe care le-a expus în fața membrilor Cabinetului de miniștri.

După cum comunică TRIBUNA, Premierul a spus, în debutul ședinței de Guvern de astăzi, că în ultima perioadă a început să primească solicitări de la mai mulți oameni de afaceri, referitor la unele abuzuri din partea instituțiilor statului.

„Am primit chiar și un demers din partea unui companii că este un abuz din partea unor colaboratori vamali. Am transmis Procuraturii Anticorupției să examineze cât de corecte au fost acțiunile ofițerilor din departamentul vamal. Deoarece nu cred că această companie s-a adresat, știind că are încălcări.  Dar mi se face impresia, domnule Vrabie, că uneori se acționează greșit!”, a declarat Pavel Filip.

Prim-ministrul a mai spus că tot acea companie i-a sugerat ceva care l-a făcut să se simtă prost – că se tolerează contrabanda și se îngenunchează cei care muncesc legal.

„Mă refer la băuturile alcoolice. Există un site în RM: 999.md. Am deschis acest site și din toate raioanele poți comanda băuturi alcoolice în cantități nelimitate. Astăzi dimineață au fost cumpărate 10 sticle de whiskey, care sunt fără timbru de acciz. Acestea sunt vândute și prin restaurante. Poate sunt în vitrină sticle cu accize, dar în vânzare sunt contrafăcute”, a constatat șeful Cabinetului de miniștri.

Pavel Filip a spus că, în RM, nu vom fi în stare să avem dezvoltare economică, să plătim pensii și salarii decente, să facem investiții, atâta timp cât nu vom activa în cadru legal.

Premierul a spus că trebuie să se acționeze prompt. Am deschis acest subiect aici, deoarece sunt toți: Serviciul Vamal, SIS, Procuratura, CNA, MAI. Dacă nu știți să deschideți calculatoarele, veniți la mine, o să vă ajut eu. Nu pot continua lucrurile în așa mod. Voi fi foarte categoric în acest sens pentru a impune regulă. Deja acest demers l-am direcționat Procuraturii Anticorupție –  să vedem care a fost sensul acestor acțiuni. Trebuie să acționăm multilateral și toate instituțiile să intervină în forță. Domnule Vrabie, și la Serviciul Vamal să vă clarificați și să prezentați un raport”, a subliniat Filip.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online