[ X ]
Breaking news16 Mai 2017 15:10

Decizii - la sedința CEC, referitor la referendumul local de demitere a Primarului general

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în ședința ordinară de astăzi, plafonul mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Destinat grupului de inițiativă”, pentru colectarea semnăturilor de inițiere a referendumului local privind revocarea din funcție a Primarului General al municipiului Chișinău, dar și a confirmat persoana responsabilă de finanțe.

După cum informează TRIBUNA, CEC a stabilit plafonului mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Destinat grupului de inițiativă”, pentru colectarea semnăturilor de inițiere a referendumului local privind revocarea din funcție a Primarului General al municipiului Chișinău, în mărime de 1 637 327 lei.

„Potrivit hotărîrii CEC, plafonul mijloacelor financiare se stabilește luînd ca bază de calcul un coeficient înmulțit la numărul de semnături minim necesare a fi colectate de către grupul de inițiativă pentru inițierea unui referendum de orice nivel. Potrivit prevederilor art.180 lit.d) din Codul electoral, referendumul local poate fi inițiat de 10 la sută din numărul cetățenilor cu drept de vot care domiciliază pe teritoriul unității administrativ-teritoriale respective”, se spune în hotărârea CEC.

Mărimea coeficientului a fost stabilit la valoarea de 25,42 lei.

Totodată, în urma cererii depuse, membrii CEC au confirmat-o pe Olga Rață în calitate de trezorier/persoana responsabilă de finanțe din partea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de inițiere a referendumului local.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online