[ X ]
Important9 Mai 2017 15:00

(INTERVIU) Ala Știrbate: „Nu prea există Petru Știrbate în afara politicii”

TRIBUNA continuă proiectul în cadrul căruia vă propunem interviuri cu soţii de politicieni. De data aceasta interviul este cu Ala Știrbate, soția deputatului Partidului Democrat din Moldova, Petru Ştirbate. Doamna Ştirbate ne-a dezvăluit mai multe detalii despre soțul ei, cum a reacționat atunci când acesta a ajuns deputat, cum este mai bun Petru Știrbate: ca medic sau ca deputat, care sunt avantajele și dezavantajele unei soții de deputat și ce ar schimba dacă ar da timpul înapoi.

T.: Cum ați reacționat atunci când soțul Dvs. a ajuns deputat în Parlamentul Republicii Moldova?

A.Ș.: A fost o decizie comună după mulți ani de muncă politică. Am prevăzut că vor fi sacrificii, dar am acceptat conștient acest lucru.

T.: Când era mai stimat de oameni soțul Dvs. – când toți îl știau doar ca un medic bun sau de când a devenit deputat?

A.Ș.: Nu pot să spun că există vreo diferență, cred că este la fel. Felul lui de a fi nu s-a schimbat cu nimic indiferent de funcția deținută.

18336558_1920279114915492_1616149775_n

T.: Unii politicieni, după ce vin în politică, își schimbă cercul de prieteni, inclusiv prietenii de familie. Ați trecut și Dvs. prin astfel de schimbări

A.Ș.: „Fă-ți prieteni noi, dar nu-i uita pe cei vechi” – este un proverb care ne caracterizează exact. Nu ne-am schimbat cercul de prieteni, dimpotrivă i-am înmulțit și sunt mulțumită de acest fapt.

T.: Cum e Petru Știrbate în afara politicii?

A.Ș.: Nu prea există Petru Știrbate în afara politicii. Doar când mergem în vacanța, dar și atunci: internet, mesaje, televiziune…

T.: Cât de des vă solicită sfatul, atunci când urmează să adopte decizii politice?

A.Ș.: În ce privește deciziile politice, nu pot să spun că-mi solicită sfatul. Putem discuta problema, pot să mă dau cu părerea, doar atât.

T.: La un moment dat, ginerele Dvs. pornise pe urmele soțului Dvs. I-ați dori fiicei Dvs. să vă repete parțial soarta, adică să fie soție de politician?

A.Ș.: Ginerele nu a pornit niciodată o cariera politică, cel puțin nu s-a implicat serios în politică. Fiica este departe de viața politică și nu cred că ar putea să accepte în familie un politician.

1545065_10202764524895029_1053512746_n

T.: Numiți trei avantaje și trei dezavantaje pe care le are o soție de politician?

A.Ș.: Cred că dezavantajele sunt mult mai multe decât avantaje. Mai bine zis un avantaj pot să-l numesc acela când vin obosită de la serviciu și vreau să nu fiu deranjată – poftim. Dar, dacă e să vorbim serios, nu pot defini categoric o situație sau alta, este un avantaj sau un dezavantaj. Viața politică este interesantă, avantajele și dezavantajele se intercalează periodic.

T.: Dacă ar fi să reveniți în trecut în momentul în care soțul Dvs. a decis să facă politică, ați schimba ceva?

A.Ș.: Dacă aș întoarce timpul înapoi, nu aș schimba nimic esențial, doar aș îmbunătăți niște lucruri, care au devenit clare pe parcursul timpului.

Anastasia Borta

Notă: Republicat din data de 04.05.2017.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online