[ X ]
Important5 Mai 2017 17:09

Renato Usatâi: Angajații instituțiilor publice sunt impuși să vină la Chișinău pentru sărbătorirea Zilei Europei la 9 mai

După instituirea oficială printr-o decizie a Parlamentului a zilei de 9 mai drept Ziua Europei, pe lângă cea a Victoriei sărbătorită de mai mulți ani, președintele democrat Vlad Plahotniuc ar fi solicitat ca din fiecare raion din țară să fie aduși oameni pentru sărbătorirea Zilei Europei la Chișinău. Despre aceasta spune președintele „Partidului Nostru”, primarul de Bălți, Renato Usatîi, cu referire la anumite informații din teritoriu, potrivit cărora angajații instituțiilor publice, care au zi liberă la data de 9 mai, sunt impuși să vină organizat la Chișinău.

„În toate orașele din nordul Moldovei, așa ca Drochia, Florești, Rîșcani, Dondușeni, ei au pus sarcina ca la 6 dimineața să iasă oamenii spre Chișinău pentru sărbătorirea Zilei Europei. La Bălți ei impun mii de oameni. Din câte înțelegeți, este vorba de angajați ai instituțiilor de stat și a celor structuri care sunt sub controlul regimului lui Plahotniuc”, a spus Renato Usatîi într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, oamenii indignați sună la Primăria din Bălți, în oficiul „Partidului Nostru”, la postul local de televiziune BTV și spun că „sunt impuși să meargă la Chișinău la sărbătorirea Zilei Europei”.

Potrivit președintelui „Partidului Nostru”, prin aducerea silită a oamenilor la Chișinău, guvernarea vrea să demonstreze partenerilor externi că „este în stare să consolideze societatea moldovenească și ceea ce au inventat să sărbătorească în aceeași zi Ziua Victoriei și Ziua Europei este „pentru consolidarea societății”.

„De ce vă bateți joc de oameni? Călcați în picioare veteranii de război, călcați în picioare memoria celor care din copilărie sărbătoreau Ziua Victoriei, așa ca mine. De ce oamenii trebuie să participe astăzi în acest spectacol murdar pentru că, încă odată, Plahotniuc a decis să-și arate „puterea”?” s-a mai întrebat Usatîi, care a propus sărbătorirea Zilei Europei în Moldova, de exemplu pe 10 mai. „Să faceți asta în aceeași zi înseamnă lipsă de respect”, a conchis liderul „Partidului Nostru”.

Cristina Pendea cu referire la www.independent.md

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online