[ X ]
Important30 Aprilie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova

Pavel Filip a avut o săptămână extrem de încordată şi de importantă, totodată. Dat fiind situaţia grea ca urmare a calamităţilor naturale, Premierul a condus numeroase şedinţe ale Comisiei Situaţii Excepţionale, a Celulei de criză, dar şi şedinţe de lucru. Premierul a fost în permanenţă conectat la problemele ce au apărut, venind cu iniţiative (ex. – implicarea poliţiştilor în înlăturarea consecinţelor calamităţilor în capitală), solicitări ( ex. – să se facă ordine în activitatea taximetriştilor, care au profitat de calamităţi pentru a majora tarifele), apeluri (ex. – implicarea cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare pentru înlăturarea consecinţelor calamităţilor) etc. Într-un cuvânt, a fost o săptămână în care Premierul s-a manifestat ca un bun administrator şi ca un gospodar responsabil.

De asemenea, săptămâna a fost importantă pentru Pavel Filip şi din alt punct de vedere – reforma Guvernului, anunţată de el încă acum un an, a demarat în sfârşit prin comasarea a cinci instituţii de stat.

De asemenea, în această săptămână, Pavel Filip s-a manifestat activ şi pe „filiera externă”, efectuând lucrul preparatoriu necesar pentru vizita sa în Cehia, dar şi pentru vizita Premierului turc în Moldova.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online