[ X ]
Important24 Aprilie 2017 17:00

TOP-10 tineri politicieni cu perspective

Periodic, în funcţie de evoluţia evenimentelor politice, TRIBUNA lansează clasamente convenţionale ale tinerilor politicieni cu perspective. Vă propunem o nouă ediţie a acestui clasament, cu precizarea că acesta nu se referă la liderii de partid, despre perspectivele cărora putem judeca din sondaje.      

1). Inna Şupac

Atunci când a devenit liderul fracţiunii parlamentare a PCRM, unii au catalogat acest lucru drept o măsură forţată, la care a fost impus să recurgă partidul după ce a fost părăsit de mai mulţi deputaţi. Însă Inna Şupac nu doar că s-a descurcat de minune în noua sa funcţie, ci şi a dovedit că are calităţi de lider, greu de desluşit la ea anterior. Iar aceasta ne face să credem că are un viitor politic promiţător.

2). Vadim Pistrinciuc

Chiar dacă Partidul Liberal Democrat din Moldova, vicepreşedinte al căruia este, nu traversează cea mai bună perioadă din activitatea sa, mulţi cred că Vadim Pistrinciuc are un viitor politic promiţător. Unii îl văd parte a noilor proiecte politice lansate în ultimii ani, alţii cred că se va regăsi într-o formaţiune puternică ce va rezulta din fuziunea mai multor partide de centru-dreapta, iar a treia categorie îl văd drept unul din cei ce va relansa PLDM. Oricum, important e că tot mai multă lume îl vede în continuare făcând politică la nivel înalt.

3). Alina Zotea

Privită cu mult scepticism în momentul lansării sale în politică, acum deputatul liberal Alina Zotea a ajuns să se bucure de aprecierea multora din cei ce urmăresc fenomenul politic. E muncitoare şi are abilităţi remarcabile care o pot ajuta să facă în perspectivă o carieră de succes. De aceea, unii cunoscători ai fenomenului politic înclină să creadă că Alina Zotea încă nu şi-a spus ultimul cuvânt în politică.

4). Marina Tauber

Preşedinta Federaţiei Moldoveneşti de Tenis a intrat în politică relativ nu demult, devenind liderul organizaţiei municipale Chişinău a Partidului Şor. Mulţi o văd deja în viitorul Parlament, indiferent că alegerile vor avea loc în baza sistemului proporţional sau uninominal, fiind acceptată şi ideea că mandatul de deputat va fi doar un prim pas în cariera ei politică.

5). Sergiu Sârbu

Fiind unul din cei mai experimentaţi tineri politicieni, deputatul democrat Sergiu Sârbu îi determină pe tot mai mulţi să creadă că ceea ce a reuşit până acum sunt doar etape ale unui proces care nici pe departe nu e finisat. Unii îl văd deja ocupând funcţii de răspundere în viitorul Executiv, alţii cred că va urma ascensiunea pe linie parlamentară. Timpul va arăta cine a avut dreptate.

6). Vlad Batrâncea

Socialistul Vlad Batrâncea şi-a început cariera politică de la nivelul inferior, conducând organizaţia de tineret a socialiştilor. A avansat rapid, ajungând deputat în Parlament şi unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni autohtoni, iar viteza cu care se mişcă în politică îi determină pe cunoscători să afirme că apogeul carierei sale încă nu a fost atins.

7). Lilian Carp

Deşi e unul dintre cei mai tineri deputaţi din Parlamentul RM, liberalul Lilian Carp e destul de activ şi de productiv. Se vede de la o poştă că a prins gustul politicului, iar aceasta e un ingredient important într-o carieră de succes.

8). Grigore Novac

Deşi a intrat în politica mare de ceva mai bine de doi ani, a reuşit să-i convingă rapid pe toţi că are virusul politicii în sânge. La moment este unul dintre cei mai activi socialişti, dar şi unul din cei mai activi deputaţi, iar ieşirile sale publice vorbesc despre faptul că are toate şansele să facă o carieră politică de succes.

9). Liviu Vovc

În prezent este liderul organizaţiei de tineret a Partidului „Demnitate şi Adevăr”, dar deja la această etapă dovedeşte că se descurcă destul de bine în politică. Dat fiind faptul că reprezintă un partid cu pondere pe arena politică, de pe acum lui Liviu Vovc i se poate prezice un viitor politic promiţător.

10). Dan Perciun

Într-o situaţie similară este şi Dan Perciun, liderul aripei de tineret a Partidului „Acţiune şi Solidaritate”. Cu siguranţă această formaţiune va fi prezentă în viitorul Parlament, iar obţinerea unui mandat de deputat în viitorul scrutin ar putea fi un pas serios a lui Dan Perciun în viitoarea sa carieră politică.

Notă: Republicat din data de 02 aprilie 2017.

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online