[ X ]
Exclusiv21 Aprilie 2017 15:00

Ruslan Codreanu despre şansele ca Dorin Chirtoacă să fie demis

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, liderul fracţiunii Partidului Popular European din Moldova (PPEM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ruslan Codreanu a spus la ce etapă se află procesul de demitere a lui Dorin Chirtoacă, la care el şi colegii săi au revenit cu ceva timp în urmă.

„Noi nu vrem spectacol și nici să manipulăm cu opinia publică. Astfel, am invitat toate fracțiunile din CMC la un dialog deschis privind șansele de a iniția procedura de demitere în Consiliul Municipal. Credem că subiectul respectiv poate fi abordat doar când/dacă este siguranța că sunt 34 de consilieri municipali gata să voteze. Altfel, nu are rost nici de inclus pe ordinea de zi a CMC subiectul privind demiterea Primarului General. Oamenii s-au săturat de spectacole ieftine și fără rezultat. Oamenii vor și au nevoie de schimbări spre bine în Chișinău. Pentru moment sunt 29 de consilieri municipali gata să voteze și 5 consilieri neafiliați care stau pe gânduri. Regret faptul că tocmai colegii care încă nu au decis să susțină sau nu inițiativa de demitere acuză de jocuri politice ori, în opinia mea, ei sunt cei care fac jocuri. Îi îndemn și pe această cale să ne consolidăm, cei care vor binele municipiului Chișinău, fără demagogie, trâmbițe fără substanță și garduri în spate”, a declarat el.

Întrebat care sunt şansele ca să reuşească demiterea Primarului, Ruslan Codreanu a răspuns: „Într-o țară unde judecătorii dintr-un oraș decid oportunitatea inițierii referendumului (și nu neapărat pe subiectul demiterii Primarului. La fel, judecătorii din Bălți ar putea decide dacă trebuie orașul Chișinău să fie împărțit în 5 sectoare sau în mai multe) pentru alt oraș, obiectiv vorbind, șanse sunt puține. Dar mai este și problema divizării și neîncrederii din partea populației. Nu se discută pe argumente și viziuni, lipsește informarea corectă și imparțială și atunci apare manipularea. Am venit cu pagini de argumente în baza legii de ce Primarul General trebuie demis, dar am auzit „da ce, va veni unu mai bun?”.  Eu cred că oamenii sunt cei care trebuie să decidă vor sau nu referendum, nu politicienii. Iar oamenii, din păcate, sunt mult mai activi doar pe rețelele de socializare, între anumite ore”.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA pe parcursul zilei de mâine.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online