[ X ]
Exclusiv21 Aprilie 2017 06:00

Admiteți o reformare a coaliției de guvernare, dacă liberalii nu vor susține sistemul electoral? Răspunsul unui deputat democrat!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a fost întrebat: Admiteți o reformare a coaliției de guvernare, dacă liberalii nu vor susține sistemul electoral? Spre exemplu, o coaliție PD cu PPEM.

„Coaliția de guvernare este solidă, iar rezultatele ei din ianuarie 2016 și până azi sunt bune. Ne-am înțeles bine cu partenerii liberali și am încredere că ne vom înțelege în continuare. De asemenea, e bine că PPEM se consolidează, fiindcă noi avem un acord de colaborare în Parlament și credem că ajutorul lor, în special pe subiecte care țin de vectorul european, este util. Stabilitatea rămâne obiectivul central al coaliției de guvernare”, a declarat el.

Întrebat cum crede că vor evolua lucrurile în politica moldovenească în următorii cinci ani, deputatul a răspuns: „Profețiile politice sunt în genere riscante. Eu pot însă să exprim speranțele mele de mai bine – anume speranța că vom avea o politică mai aproape de cetățeni, un accent mai mare pe colaborare și la centru și în raioane și, în sfârșit, un consens politic privind faptul că viitorul țării trebuie să fie în Uniunea Europeană”.

Notă: Varianta integrală a interviului poare fi accesată la acest link.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online