[ X ]
Exclusiv20 Aprilie 2017 06:00

Deputat democrat despre compromisul rezonabil în cazul sistemului electoral

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a fost întrebat: Ce va face PD dacă nu va găsi consens în coaliția majoritară pentru a schimba sistemul electoral?

„Noi ne-am pornit cu această propunere după o analiză atentă și avem încredere în reușita proiectului. Suntem acum la etapa discuțiilor și a consultărilor, atât cu colegii, cât și cu societatea civilă. Și vreau să vă spun că lucrurile merg bine: se face campanie de informare, se fac schimburi de păreri, se vine cu idei pentru îmbunătățirea proiectului. O decizie va fi luată însă numai după ce aceasta propunere va fi analizată din toate punctele de vedere. De aceea nu trebuie să ne grăbim cu concluzii și să așteptăm până când toți se vor expune. PDM este deschis pentru discuții în privința acestui subiect și oricine este interesat poate participa la acest proces. Cert este că o reformă a sistemului electoral este necesară”, a declarat el.

Întrebat care este compromisul rezonabil la care crede că se poate de ajuns atunci când se vorbește despre sistemul electoral, Eugeniu Nichiforciuc a declarat: „Interesul țării și continuarea vectorului european – acestea trebuie să stea la baza unui eventual compromis în privința sistemului electoral. Haideți însă să vedem propunerile alternative, să vedem dacă se depun și alte proiecte de lege privind sistemul electoral și abia apoi putem discuta concret. Până atunci, noi continuăm să promovăm avantajele votului uninominal și să explicăm cetățenilor că această formulă este potrivită pentru Moldova”.

Notă: Varianta integrală a interviului poare fi accesată la acest link.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online