[ X ]
Exclusiv17 Aprilie 2017 10:00

Premierul Pavel Filip despre cum va influenţa asupra relaţiei dintre RM şi NATO preconizata deschidere a Oficiului acestei organizaţii la Chişinău

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Premierul Pavel Filip a fost solicitat să spună cum crede că va influenţa asupra relaţiei dintre Moldova şi NATO preconizata deschidere a Oficiului acestei organizaţii la Chişinău.

„Relația dintre Republica Moldova și NATO va rămâne în aceiași parametri buni, de cunoaștere reciprocă și de informare periodică. Chiar dacă Moldova este și va rămâne țară neutră, noi ne învecinăm cu NATO și e firesc să avem contacte, să ne informăm unii pe alții. Deschiderea oficiului NATO ne va ajuta să primim și să oferim informații în mod operativ. Totodată, e normal sa avem reprezentare pentru un partener al nostru, la capitolul perfecționare şi modernizare a armatei. Nu poți fi stat în secolul 21 şi să ai o armata din secolul 20, chiar daca ești un stat neutru”, a declarat şeful Cabinetului de miniştri.

Pavel Filip susţine că „nu există niciun motiv de îngrijorare privind acest oficiu”. „Și nici nu este vorba despre încălcarea angajamentului de neutralitate a Moldovei. De asemenea, subliniez pentru toți cetățenii faptul că Republica Moldova nu a avut absolut niciodată probleme în relația cu NATO și că nu există nimic de care să ne temem și care să ne împiedice să îmbunătățim comunicarea”, a spus Primul ministru.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online