[ X ]
Important16 Aprilie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Vlad Plahotniuc, Preşedintele PDM

Această săptămână a fost una plină de evenimente, dar, totodată, şi importantă pentru PDM şi personal pentru liderul acestui partid, Vlad Plahotniuc.

Astfel, în această săptămână PDM a finalizat procesul de alegere a vicepreşedinţilor partidului, a secretarului general, a componenţei Consiliului executiv, a componenţei Biroului Permanent al PDM, precum şi a stabilit structura noii organigrame interne a formațiunii.

De asemenea, începând din această săptămână, PDM are propriul Cod de etică şi integritate, ceea ce este o premieră pentru toate partidele politice din Moldova. Totodată, Consiliul Politic Naţional al PDM, care a avut loc în această săptămână,  a adoptat şi o rezoluţie în care partidul îşi reafirmă dorinţa de reformare a clasei politice din Moldova, prin introducerea votului uninominal și eliminarea imunității parlamentare.

Tot în această săptămână, PDM s-au alăturat şase ex-liberali democraţi: Nae-Simion Pleșca, Ion Balan, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Petru Știrbate și Angel Agache.

De asemenea, în această săptămână unul din cele mai des abordate subiecte în presă a ţinut de tentativa de asasinare a liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Toate acestea au făcut ca practic întreaga săptămână să fie dominată de subiecte ce au ţinut de PDM sau de liderul său.

TRIBUNA precizează: Vlad Plahotniuc s-a născut pe data de 1 ianuarie 1966. A absolvit şcoala medie din satul Grozești, raionul Nisporeni în 1983. În  2001 – Universitatea Tehnică din Moldova, specialitatea Tehnologia Industriei Alimentare, iar în 2002 a obţinut titlul MBA, de asemenea, la Universitatea Tehnică din Moldova. În 2006 a absolvit Universitatea de Studii Europene din Moldova, devenind licenţiat în drept, profilul jurisprudenţă. În cariera sa profesională a activat în calitate de: specialist, Centrul pentru prevenirea şi reabilitarea victimelor minore „Minor”, afiliat Primăriei mun. Chişinău (1991-1993); specialist implicat în diverse activităţi în domeniul de marketing şi publicitate (1993-1998); Director Comercial „Petrom Moldova” SA (aprilie 2001 – iulie 2001); Director General „Petrom Moldova” SA (2001-2010); vicepreşedinte al „Petrom Moldova” S.A. (ianuarie 2010 – ianuarie 2011); vicepreşedinte al Consiliului de Administrare a Băncii Comerciale BC Victoriabank (aprilie 2005 – mai 2006); Preşedinte al Consiliului de Administrare a Băncii Comerciale BC Victoriabank (mai 2006 – ianuarie 2011); din noiembrie 2010 până în iulie 2015 (cu o mică pauză în 2014 când a renunţat la mandat) a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În decembrie 2010 a devenit vicepreşedinte al PDM (ulterior, prim-vicepreşedinte al PDM). Tot în decembrie 2010 a fost ales prim-vicepreşedinte al Parlamentului RM, funcţie pe care a ocupat-o până în ianuarie 2013. În decembrie 2016, a fost ales Preşedinte al PDM. Printre funcţiile onorifice deţinute de Vlad Plahotniuc se numără cea de Preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova şi cea de Fondator al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Republicii Moldova „Edelweiss”.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online