[ X ]
Important15 Aprilie 2017 06:00

(ACUM UN AN) Primarii democraţi s-au reunit la Chişinău

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 15 aprilie 2016.

Şedinţa CEP al PSRM

Comitetul Executiv Politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-a întrunit în şedinţă şi a recomandat Consiliului Republican al formaţiunii desemnarea lui Igor Dodon în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al RM. De asemenea, Comitetul s-a pronunţat pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în paralel cu alegerile parlamentare anticipate.

O nouă şedinţă în dosarul lui Vlad Filat

La Judecătoria Buiucani a avut loc o nouă şedinţă în dosarul ex-Premierului Vlad Filat. Înainte de şedinţă, în presă a apărut o listă cu martorii apărării. Avocatul politicianului, Igor Popa a declarat că acest fapt este suspect, deoarece la listă au avut acces doar procurorul şi judecătorii. El a declarat că astfel se încalcă drepturile lui Vlad Filat şi a cerut examinarea situaţiei create.

Anunţul Ambasadei României

Ambasada României în Republica Moldova a anunţat lansarea pe pagina proprie de internet, http://chisinau.mae.ro/, a secțiunii „Alegeri parlamentare în România”, destinată cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în Republica Moldova, care doreau informații cu privire la modalitatea de desfășurare a procesului electoral din străinătate.

Andrian Candu – la Poznan

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a participat, la Poznan, la manifestările solemne organizate cu prilejul celebrării a 1050 de ani de la creștinarea Poloniei, la invitația omologului său, Marek Kuchciński. De asemenea, Președintele Parlamentului a avut întrevederi cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, Mareșalul Sejm-ului polonez, Marek Kuchciński, Vicepreședintele Bundestagului Germaniei, Johannes Singhammer.

Pavel Filip – la Străşeni

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întîlnit, în raionul Străşeni, cu reprezentanții administrației locale, respectiv conducerea raionului, primarii localităților şi șefii serviciilor descentralizate și desconcentrate din localitățile raionului. În cadrul discuţiei cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, au fost abordate subiecte de actualitate privind dezvoltarea social-economică a ţării, procesul de integrare europeană, soluţionarea problemelor în diverse sfere.

Primarii democraţi – reuniţi la Chişinău

Aleşii locali ai Partidului Democrat s-au reunit la Chişinău. La eveniment au participat cei 388 de primari şi cei 19 preşedinţi de raioane democraţi, alături de mai mulţi consilieri locali şi raionali. Ei au discutat despre problemele urgente care trebuie rezolvate în comunităţile locale, în plan social şi pentru dezvoltare.

Sergiu Sîrbu – în Germania

În perioada 15-18 aprilie, în oraşul Leinsweiler (Germania), Sergiu Sîrbu, Șeful delegației Parlamentului RM la Adunarea Parlamentară OSCE (AP OSCE), a participat la seminarul parlamentar cu genericul „Posibilitățile AP OSCE și ale membrilor săi de a aduce contribuția inclusivă la eforturile OSCE în soluționarea conflictelor, în special conflictelor îndelungate”.

Sursa: Almanahul politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online