[ X ]
Breaking news10 Aprilie 2017 11:15

Avertismentul Mişcării „Tinerii Moldovei”: Vom porni o campanie națională de denunțare a așa-zisului recensământ

Mişcarea civică Tinerii Moldovei solicită Biroului Național de Statistică publicarea rezultatelor recensământului pe fiecare localitate în parte şi acces pentru fiecare persoană recenzată la datele personale.

După cum relatează TRIBUNA, într-un comunicat de presă al  Mişcării, se spune că, „fără aceste măsuri efectuate în următoarea săptămână, se reconfirmă faptul că recensământul a fost fraudat intenţionat”.

Tinerii Moldovei consideră că rezultatele publicate de BNS privind structura etnică și lingvistică a populației „au fost prezentate superficial, fără a fi însoțite de date pertinente și neglijând total orice relație de cauzalitate dintre organizarea defectuasă a așa-zis-ului recensământ și rezultatele științifice ale acestuia”.

„Dacă rezultatele acestui furt din 2014 nu este anulat de Guvern sau dacă Procuratura Generală nu își face treaba, vom porni o campanie națională de denunțare a așa-zis-ului recensământ. Vom pune în mișcare toți volutarii noștri, toți profesorii și toți primarii cu care colaborăm pentru a obține adevărul. Vrem să fie anunţată procedura clară prin care fiecare cetăţean să meargă și să ceară propriul formular de la statistică pentru a vedea cum a fost trecut acolo de autorități: moldovean, român sau… marțian după expresia directorului BNS. Așteptăm doar datele pe localități pentru a putea demonstra puctual frauda, sat cu sat, acolo unde vom avea posiblitatea”, a declarat Anatol Ursu, Președintele Mișcării civice „Tinerii Moldovei”.

Conform datelor furnizate de BNS, în anul 2014 a fost recenzată 91% din populația Republicii Moldova. „Pentru a fi recunoscut de comunitatea internațională, un Recensământ trebuie să cuprindă cel puțin 90% din populația unui stat. Având în vedere că puţin peste jumătate din populaţia Chişinăului a fost recenzată, conform datelor BNS, cifra de 99% din restul republicii pare puțin credibilă. De aceea, „Tinerii Moldovei” suspectează că datele privind etnia și limba maternă/vorbită au fost culese din resurse administrative, fapt ilegal și care trebuie pedepsit conform legii”, mai notează sursa.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...