[ X ]
Important7 Aprilie 2017 12:45

Așa funcție nu a mai avut nimeni din Moldova! Ex-ministrul Vitalie Pîrlog – ales într-o dublă calitate la INTERPOL

Ex-ministrul Justiției, avocatul Vitalie Pîrlog, a fost numit într-o dublă calitate de președinte în cadrul INTERPOL.

După cum comunică TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă al INTERPOL, la Lyon, Franța, în perioada 27-29 martie 2017, s-a desfășurat a 100-a sesiune a Comisiei de Control al Fișierelor din cadrul INTERPOL.

În cadrul acestei ședințe, și-au început, oficial, mandatele cei 7 noi membri aleși, în cadrul celei de-a 85-a Adunare Generală a INTERPOL, ce s-a desfășurat în noiembrie 2016, în Indonezia, unul dintre aceștia fiind Vitalie Pîrlog.

Totodată, Vitalie Pîrlog, în cadrul reuniunii de la Lyon, a fost ales în calitate de președinte al Colegiului de Contestări, dar și de președinte al Colegiului de Supraveghere și Consiliere din cadrul INTERPOL.

Amintim că, la 14 noiembrie 2016, fostul ministru al Justiției, Vitalie Pârlog, a fost ales în calitate de membru al Comisiei de Control al Fișierelor (CCF) din cadrul Interpol. Astfel, el a devenit unul dintre cei șapte membri ai CCF, aleși pe un mandat cu o durată de cinci ani și face parte din Colegiul de Contestări. Precizăm că, din CCF a INTERPOL mai fac parte Franța, Angola, Algeria, Finlanda, Argentina și Federația Rusă.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online