[ X ]
Important22 Martie 2017 15:00

Susținerea inițiativei privind Ziua Unirii - în schimbul susținerii votului uninominal? Vezi ce a răspuns un deputat PL!

Deputatul liberal Iurie Dârda susține că, „pentru cei din PL, nu există loc de târg politic, atunci când e vorba de unire, dar nici în alte situaţii”. Declarația fost făcută în cadrul unui interviu pentru www.democracy.md, în contextul recentei iniţiative legislative înregistrate la Biroul Permanent al Parlamentului privind declararea Zilei de 27 martie drept sărbătoare naţională – Ziua Unirii Basarabiei cu România.

După cum informează TRIBUNA, fiind întrebat „dacă democrații ar propune susţinerea acestei iniţiative în schimbul susţinerii liberalilor pentru sistemul electoral uninominal – PL ar accepta?”, Iurie Dârda a menționat că „unirea e un obiectiv sfânt şi nu poate fi pângărit prin înţelegeri de culise, prin târguri politice”.

„Eu nu aş fi de acord că şanse ca acest proiect să ajungă lege nu ar exista. Dacă cineva v-ar fi spus, acum cinci ani, că, curentul unionist în RM se va tripla, nu l-aţi fi crezut. Dar acest lucru s-a întâmplat, ca urmare a unei conştientizări mai profunde a adevărului istoric de către oameni. Societatea evoluează şi tot mai mulţi oameni încep să realizeze pentru ce luptă PL de ani de zile, încep să conştientizeze că unirea e necesară şi că ea se va produce. O asemenea revoluţie de mentalitate avem şi la nivelul clasei politice şi, mai devreme sau mai târziu, va fi conştientizată necesitatea unirii cu România. Noi ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a punctat Dârda.

Andriana Cheptine  

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online