[ X ]
Important21 Martie 2017 06:30

A făcut politică, acum e Ambasador, dar a primul job a fost la o gospodărie ţărănească! Vezi despre cine e vorba!

Ambasadorul R. Moldova în Ungaria, Oleg Țulea, deși era pasionat de fizică, a ales să studieze științele politice. Încă din anii de studenție a activat în mai multe organizații, care mai târziu i-au fost de ajutor în cariera profesională, dar și activitatea în cadrul Partidului Democrat din Moldova i-a ajutat să ajungă în funcția de Ambasador. Despre cariera sa, Ambasadorul a vorbit în cadrul proiectului www.curentul.md – „Carieră de succes”.

Oleg Țulea a povestit care a fost primul său job, neoficial. „Chiar dacă în liceu am fost pasionat de fizică, la alegerea facultății am optat pentru Științe Politice. Facultatea de Științe Politice era o facultate nou apărută, la fel și interesul pentru politic era ceva nou. Perioada studenției mele a fost și perioada devenirii facultății de științe politice, mai mult, a gândirii politice în Republica Moldova. Nu știu care loc de munca l-aș numi primul. Fiind elev, vara obișnuiam să lucrez la o gospodărie țărăneasca din Căușeni. Nu erau bani mulți, dar toți mergeau în bugetul familiei”, a menţionat el.

Ambasadorul a povestit și cu ce se ocupa în timpul facultății: „În timpul facultății am fost activ în diverse asociații studențești și de tineret. Am fondat cu mai mulți colegi Alianța Studenților din Moldova și am activat în cadrul Federației Organizațiilor Studențești și de Tineret, coordonând o serie de proiecte pentru tineri. Mai târziu am participat activ și în Consiliul Național al Tineretului în cadrul biroului executiv al organizației fiind responsabil de relații internaționale. Nu neapărat această activitate însemna și un salariu, dar experiența obținută și cunoștințele obținute atunci mă ajută mult chiar și acum”.

Potrivit lui, după facultate a urmat adevărata provocare în cariera profesională. „Exact după facultate, sigur ca am încercat să-mi caut un loc de muncă. Am participat la interviuri, cu succes și fără. Am văzut și nepotismul în acțiune, când la un job era angajat cineva cu mai puține capacități, dar cu rude sus-puse. Am fost și în situația să aleg între un job care îți aduce un salariu stabil, dar nu-ți place, și o activitate unde nu neapărat câștigi bani, dar experiență și cunoștințe. Interesul față de politică a prevalat, de aceea mi-am dedicat timpul în 2003 activității de partid, în cadrul secretariatului Partidului Democrat din Moldova. De fapt, membru al acestui partid eram din 1998, când am participat în campania parlamentară în calitate de voluntar. Activitatea politică în calitate de președinte al organizației de tineret al PDM, și susținerea partidului, a însemnat includerea mea pe lista electorală al PDM și alegerea în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în 2005 la 24 ani. Primul mandat de parlamentar a însemnat pentru mine enorm de mult din perspectiva experienței pe care am reușit sa o obțin. Activitatea parlamentară și de partid au fost pentru mine a doua facultate”, a povestit Ambasadorul.

Cristina Parfeni

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online