[ X ]
Breaking news20 Martie 2017 13:07

PN a pregătit un proiect de lege și-l va expedia șefului statului. Usatîi a spus ce se va întîmpla dacă deputații nu-l votează!

Partidul Nostru (PN) a pregătit un proiect de lege cu privire la interdicția explorării și extragerii gazelor de șist din Moldova. Despre aceasta a declarat liderul partidului, Renato Usatîi, în cadrul celui de-al V-lea Congres extraordinar.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, despre proiectul de lege în acest sens, de asemenea, se menționează și în rezoluția Congresului.

„Formațiunea politică aflată în opoziție consideră și exploatarea hidrocarburilor drept „extrem de periculoase”. PN va transmite documentul președintelui Igor Dodon pentru ca el să poată propune în Parlament interdicția la nivel legislativ de a extrage șistul în Moldova”, susține PN.

Potrivit lor, dacă deputații vor refuza, PN va organiza un referendum.

„PN își rezervă dreptul de a iniția un referendum cu privire la modificarea Legii cu privire la interzicerea explorării și producției de hidrocarburi de șist în Moldova. Asemenea gen de activități nu doar vor cauza daune ireparabile ecologiei și pămînturilor roditoare, dar sînt și extrem de periculoase pentru sănătatea populației”, a declarat Renato Usatîi, dar și a precizat despre pregătirea de a iniția și susține acțiuni de protest și nesupunere civică în locurile unde se presupune că va fi explorarea și exploatarea gazului de șist”, a declarat Renato Usatîi.

PN a amintit că la începutul lunii ianuarie Guvernul Filip a semnat un acord de concesiune cu compania americană Frontera Resources International privind explorarea petrolului și gazului de șist. „Este vorba despre o colaborare pentru 50 de ani. Despre darea în concesiune a 40% din teritoriile Moldovei, guvernul nu a anunțat nimic. Aceasta s-a aflat doar grație unui comunicat de presă lansat de către compania americană. Împotriva planurilor de extragere în Moldova a gazului de șist au vorbit mai mulți experți, oameni de știință și organizații civice, inclusiv ecologiștilor internaționali din „Greenpeace””, a mai spus liderul PN.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online