[ X ]
Important20 Martie 2017 15:30

O nouă realizare! Renato Usatîi: „Este un proiect foarte important”

Douăzeci de pedagogi și conducători ai instituțiilor de învățămînt din Bălți și alte localități ale Moldovei au petrecut, timp de o săptămînă, cursuri de creștere a calificării la Moscova. Deplasarea în capitala Federației Ruse a fost o continuare a înțelegerilor dintre primarul de Bălți, Renato Usatîi, și primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, primarul mun. Bălți, Renato Usatîi, a declarat că un asemenea schimb de cunoștințe, metode și experiență între pedagogii din Moldova și cei din Moscova are loc pentru prima dată în cîteva zeci de ani.

 „Pentru mine, este un proiect foarte important: părinții mei, la fel, sînt profesori și după distrugerea Uniunii Sovietice pedagogii din Moldova, directorii și directorii adjuncți din școli, din păcate, nu au avut posibilitatea de a vizita o altă țară. Guvernul Moscovei și-a asumat absolut toate cheltuielile legate de cazarea pedagogilor noștri, hrană, transport. Pentru aceasta vreau să mulțumesc încă odată ministrului, conducătorului Departamentului relațiilor economice externe, Serghei Evghenevici Cerceomin. Cu siguranță, avem nevoie de asemenea proiecte, pentru că oamenii nu trebuie să-și cheltuiască banii, pe care pur și simplu nu-i au. Sînt convins că asemenea gen de schimb de experiență va deveni o bună tradiție, și un număr cît mai mare de profesori din Moldova va putea vizita Moscova”, a precizat Usatîi.

De menționat că, vizita pedagogilor din Moldova în capitala Federației Ruse este efectuată în cadrul Memorandumului de colaborare semnat între Circumscripția administrativă de vest a Moscovei și orașul Bălți. Documentul prevede lărgirea colaborării dintre orașe în domeniul administrării gospodăriei locativ-comunale, proiecte de infrastructură, politici sociale și de tineret, educație și cultură.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Care instituţie de stat este cea mai coruptă? 

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online