[ X ]
Breaking news18 Martie 2017 16:32

Deciziile Partidului Nostru în cadrul Congresului 

Partidul Nostru (PN) și-a desfășurat astăzi, timp de mai bine de trei ore, cel de-al V-lea Congres.

După cum informează TRIBUNA, în cadru Congresului, liderul PN, Renato Usatîi, și-a prezentat raportul de activitate.

În discursul său, Renato Usatîi a mulțumit tuturor celor peste 800 de delegați din toate raioanele țării prezenți la lucrările partidului, reprezentanților misiunilor diplomatice, analiștilor, reprezentanților societății civile și presei, care reflectă evenimentul.

Potrivit lui, PN este una dintre cele mai de temut formațiuni de către regimul de guvernare, fapt ce o demonstrează multiplele dosare intentate împotriva membrilor formațiunii.

Renato Usatîi a menționat că formațiunea are nevoie de un program politic nou, care va prelua toate punctele bune, dar va elabora și alte puncte în condițiile în care „viața nu stă pe loc”.

„„Partidul Nostru” este un partid pro-moldovenesc ce apreciază idealurile unui stat independent. „Partidul Nostru” consideră că obiectivul primordial al întregii societăți este constituirea unui stat moldovenesc viabil, care va asigura dezvoltarea societății. Acest lucru presupune constituirea unei republici noi, în baza unei noi Constituții”, a declarat Usatîi.

Totodată, după cum a și fost stabilit, au fost audiate mai multe rapoarte de activitate, dar și votate decizii importante pentru partid.

Astfel, după ce Eduard Pleșca a prezentat raportul Comisiei Centrale de Cenzori, participanții la Congres l-au confirmat prin vot.

De asemenea, membrii participanți la Congres, au susținut în unanimitate propunerea ca vicepreședintele PN, Dumitru Ciubașenco, să fie și membru al Consiliului Politic Național.

Congresul a luat decizia de a elabora într-o nouă redacție statutul și programul Partidului Nostru, dar și a fost votată rezoluția V a Congresului, făcută publică de vicepreședinta PN, Elena Panuș.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online