[ X ]
Breaking news17 Martie 2017 11:02

PCRM și PLDM și-au retras delegații din grupul de lucru pentru modificarea Codului Electoral

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au anunțat că-și retrag reprezentanții delegați în cadrul grupului pentru completarea și modificarea Codului Electoral.

După cum comunică TRIBUNA, președintele fracțiunii PCRM, Inna Șupac a menționat că, de fapt, acest grup de lucru a fost constituit pentru a crea o iluzie.

„Se pare că ați dorit să creați impresia că se discută pe larg a unei idei, pe care o doriți dumneavoastră și care știm noi unde a fost făcută”, a declarat Șupac, adresându-se la Andrian Candu – președintele Parlamentului și referindu-se inițiativa legislativă privind modificarea sistemului electoral de vot.

„Este o profanare și o bătaie de joc și noi nu vom participa în acest grup de lucru”, a spus președintele fracțiunii PCRM, îndemnând și alte fracțiuni să-și retragă delegații.

Președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu, a confirmat faptul că a discutat cu societatea civilă privind la modificarea Codului Electoral și a spus că i s-a comunicat faptul că, de fapt, nu e preconizată nici o modificare a documentului.

„PLDM nu vrea să fie părtaș a acestor inițiative năstrușnice și-și retrage candidatul din acest grup – Vadim Pistrinciuc”, a subliniat Deliu.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...