[ X ]
Important17 Februarie 2017 06:30

(VIDEO) Cum va arăta noul Executiv al Găgăuziei. Azi ar putea fi votat!

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a prezentat componența nominală a Comitetului Executiv, propus de ea deputaților Adunării Populare.

Din 20 de membri propuși ai Comitetului Executiv fac parte 4 doctori în științe, 4 magiștri, șapte au două studii superioare.

„Trei candidați au studii economice, cinci – juridice și tot atîțea pedagogică, patru – financiară, trei – de inginerie. Există în rîndurile noastre doi politologi și un chirurg”, a declarat Bașcanul Găgăuziei.

Vîrsta medie a componenței propuse a Comitetului Executiv – 44,5 ani. 15 din 20 de candidați propuși sunt etnici găgăuzi. Există, de asemenea, un rus, doi moldoveni și doi bulgari.

„Toate candidaturile propuse deja ocupă funcțiile respective. Și au dat dovadă de profesionalism și capacitatea de a lucra în echipă pentru scopul comun – dezvoltarea socio-economică a Găgăuziei”, a conchis Irina Vlah.

Chestiunea cu privire la aprobarea Comitetului Executiv va fi examinată de către deputații găgăuzi la următoarea ședință care va avea loc astăzi, 17 februarie.

Sursa: www.gagauzinfo.md

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online