[ X ]
Important17 Februarie 2017 14:44

Iurie Chirinciuc: Politicile promovate de PL au demonstrat mereu că luptăm, cu adevărat, împotriva represiunilor Moscovei

„Politicile promovate de Partidul Liberal au demonstrat mereu că suntem formațiunea politică care luptă cu adevărat împotriva represiunilor din partea Moscovei, dar și a președintelui Dodon”. Declarația a fost făcută de liberalul Iurie Chirinciuc, ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, într-un articol pe blogul său.

După cum comunică TRIBUNA, liberalul scrie că faptul sus-menționat a fost recunoscut la o emisiune televizată și de Andrei Năstase, liderul Platformei DA. „Acesta a recunoscut că în campania electorală, PL a fost partidul cu cele mai convingătoare mesaje anti-dodon, iar tacit, acest personaj politic a dat de înțeles că la susținut pe actualul președinte, care în iarna anului 2015-2016 i-a fost partener de proteste”, a mai adăugat ministrul.

Iurie Chirinciuc afirmă că a urmărit cu interes interviul cu Năstase, din care nu a auzit de perspective sau acțiuni de viitor ale Platformei.

„Concluzia este că Platforma DA va dispărea ca o bulă de săpun. Pentru că lumea și-a dat seama că Năstase, Usatîi și Dodon au încercat în 20 ianuarie 2016 să facă o lovitură de stat, iar Republica Moldova să ajungă din nou o colonie rusească. Numai că nu prea le-a mers. Iar decizia luată de Partidul Liberal acum un an a fost o soluție care a salvat națiunea din Republica Moldova. Iar odată cu venirea Dodon la președinția statului, oamenii s-au trezit ca după o baie cu apă rece. Iar decizia PL-ului a zădărnicit toate planurile rusofililor, iar din acest motiv, Mihai Ghimpu este blamat de toți agenții Kremlinului”, a menționat oficialul.

Ministrul mai scrie că a așteptat ca Andrei Năstase să critice PL, dar nu a fost așa.

„De fapt, Năstase a înțeles că datorită lui și a partenerei sale Maia Sandu, avem astăzi un președinte pro-rus. Iar pentru a-și mai spăla din păcate se mai duce la Bruxelles și Berlin, unde încearcă să ponegrească actuala guvernare. Numai că, europenii au înțeles că nu mai au cu cine discuta, iar Năstase încearcă să schimbe strategia. Să spună că actuala guvernare face și lucruri bune. Degeaba, însă. Oamenii și-au dat seama că au fost manipulați și scoși în stradă numai pentru a servi unor interese mafiote ce aveau drept scop destabilizarea situației și provocarea alegerilor anticipate. Iar acest lucru le-a reușit parțial. Prin alegerea directă a președintelui. Iată, că acest lucru l-a adus pe Dodon în fruntea Republicii Moldova. Dar închipuiți-vă ce era dacă avea un parlament, dar și un guvern pro-rus. Pentru început era să fie anulat Acordul de Asociere cu UE și închisă libera circulație. Iar aici era să predomine haosul și deznădejdea”, a notat el.

Iurie Chirinciuc s-a referit și la alegerile parlamentare de anul viitor, fiind convins că PPDA nu va mai ajunge până atunci.

Totodată, ministrul a mai afirmat că „toate manevrele Rusiei se duc de râpă, iar asta demonstrează că încet-încet și moldovenii se trezesc la realitate și că mergem pe drumul cel bun. Așa să ne ajute Dumnezeu”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online