[ X ]
Important17 Februarie 2017 09:37

Intenţiile ambiţioase ale Ruxandei Glavan

Eforturile făcute în ultimii ani în sistemul de sănătate trebuie continuate şi în 2017, iar accentul major va fi pus pe accesibilitatea serviciilor medicale pentru toţi cetăţenii, creşterea salariilor medicilor şi asistenților medicali, dar şi promovarea modului sănătos de viaţă. Este declaraţia făcută de ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, în cadrul emisiunii Fabrika.

Potrivit ei, reformele începute mai vizează şi modernizarea spitalelor, dar şi majorarea numărului de medicamente compensate. „Vorbim în primul rând de reforma Spitalicească şi reforma Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice. Este oportun momentul ca în 2017, să demarăm tot ceea ce a fost planificat. O reformă nu are loc nici peste noapte, nici într-un an. Iar în varianta care a fost concepută de Ministerul Sănătăţii, reforma va dura şapte ani. Şi rezultatele acesteia de transformare a sistemului de spitale din Republica Moldova va fi realizat în anul 2024”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Ea a reiterat necesitatea unui acces echitabil al populaţiei la servicii medicale de calitate, în spitalele din ţară. „Astăzi, marea majoritate a pacienţilor care au nevoie de servicii de oncologie nu au o altă alternativă decât să vină în Chişinău. În zona Nord a Republicii urmează să construim un Spital Central care va fi de fapt unul terţiar, o copie a Spitalului Clinic Republican din Chişinău. Ne vom concentra pe 11 spitale regionale, care vor deservi populaţie de la 100 până la 300.000”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Sursa: www.publika.md

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi în primul rând de la noul primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online