[ X ]
Important17 Februarie 2017 10:00

Declaraţie: Deputații trebuie să fie în prima linie în lupta împotriva corupției

În perioada 14-16 februarie 2017 Biroul Național GOPAC Moldova a găzduit vizita de lucru a delegației Biroului GOPAC din Serbia, care reprezintă unul din cele mai active birouri naționale a Organizației Globale a Parlamentarilor Împotriva Corupției din Europa de Sud-Est – anunţă serviciul de presă al Parlamentului.

Potrivit sursei, birourile GOPAC Moldova și GOPAC Serbia au avut o ședință comună, în cadrul căreia a fost prezentată experiența Serbiei în crearea și consolidarea funcțională a biroului național, bunele practici existente, realizările și problemele cu care se confruntă GOPAC Serbia în acțiunile de prevenire și combatere a corupției. Potrivit parlamentarilor din Serbia, colaborarea în cadrul asociațiilor neformale poate stimula soluționarea unor probleme, deoarece deputații devin uniți în identificarea unei soluții pentru o problemă și nu în jurul viziunilor lor politice.

La ședința comună a birourilor naționale a GOPAC Moldova și GOPAC Serbia au fost invitați și reprezentanții CNA și Consiliului de Integritate al Agenției Naționale de Integritate. Discuțiile s-au referit la faptul că lupta cu corupția trebuie să fie nu un scop instituțional, ci un scop comun al tuturor cetățenilor și autorităților, iar instituțiile competente trebuie să dezvolte mecanisme și pârghii comune de luptă cu corupția.

Reprezentanții birourilor naționale GOPAC Moldova și GOPAC Serbia au avut o întrevedere și cu Președintele Parlamentului Andrian Candu. Oficialii au reiterat faptul că deputații trebuie să fie în prima linie în lupta împotriva corupției, indiferent de faptul dacă sunt la putere sau în opoziție.

Cristina Pendea

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce calitate de bază ar trebui să aibă noul Primar al capitalei?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online